Dames vv Sliedrecht denderen over Lekvogels

13 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vorig seizoen struikelde Sliedrecht tweemaal onnodig over de brigade uit Lexmond. In deze jaargang namen de Sliedrechtse dames op overtuigende wijze revanche met een 9-1 overwinning.

Binnen vijf minuten stond de 2-0 op het scorebord dankzij Walla Al Jaboury die beide keren goed werd bediend door Paula van den Berg. Toen na een kwartier Ilse Verwijs een penalty mocht benutten was duidelijk hoe de verhoudingen deze middag lagen. Het fysiek spelend Lekvogels kon aanvallend geen vuist maken tegen de voetballend betere thuisploeg. Zo kon Sliedrecht uitlopen naar een 6-1 ruststand dankzij Sharon Goedhart en opnieuw Walla die daarmee een onvervalste hattrick op haar naam kon schrijven. In beide gevallen was Sera de Bruin op de rechterflank haar tegenstander te snel af en behield ze het overzicht om haar medespeelsters te bereiken.

Kim Goedhart liet haar eerste goal van dit seizoen aantekenen na goed terugspelen door Sharon. Met een bekeken schot via binnenkant paal liet ze de keeper kansloos. De eretreffer van Lekvogels viel kort voor rust.

In de tweede helft haalde Lekvogels vooral het tempo uit het spel om daarmee de schade verder te beperken. Dat kwam het spel van Sliedrecht niet ten goede, maar dankzij enkele goed uitgespeelde combinaties konden nog drie fraaie treffers worden toegevoegd. Naast Paula was ook Anne Roos de Rover belangrijk met twee assists die door de attent meegelopen Sera en Sharon tot doelpunten werden gepromoveerd.

Een directe vrije trap had Kim haar tweede goal kunnen opleveren, maar de bal zeilde net naast de kruising. Ook de hard werkende en beweeglijke Walla kreeg nog enkele kansen, maar scoren na de pauze was voor haar niet weggelegd. Verdedigend speelde vooral Melissa Vroege een degelijke wedstrijd, getuige de zichtbare frustraties bij haar tegenspeelsters.

Volgende week sluit Sliedrecht de najaarscompetitie af met een kraker om de tweede plaats in en tegen Ameide.