Gerard Kolenbrander pakt eerste winst bij senioren

13 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het heeft tien ronden geduurd, maar uiteindelijk heeft Gerard Kolenbrander zijn eerste volle punt te pakken. Na vier sterke remises volgden een paar verliespartijen en uiteindelijk was het André van Dieën die Kolenbrander zijn eerste punt gaf. In een lange, gelijkopgaande partij wist de derdeteamspeler zijn tegenstander steeds verder in het nauw te drijven en uiteindelijk moest André zijn koning omleggen.

Aan de top veranderde niet veel. Hans Klein kwam met Robert van Rekom na een interessante partij remise overeen, waardoor Klein nog wel koploper blijft, maar de marge met achtervolger Wim Hokken iets kleiner wordt. Peter van den Bergh steeg een plaats door met een extra pionnetje Kees Wessels op de knieën te dwingen en staat nu derde met nog wel een ruime achterstand op de nummers 1 en 2.

Wim Pool wisselde van plaats met Peter Vis en staat nu knap vierde. Peter Vis greep mis tegen de eerste-teamspeler en moest al snel opgeven. Henk Prins stijgt met stip naar de vijfde plaats na een mooie winst tegen Jan Sulman die, zoals hij zelf aan het einde van de partij meldde, "vooral tegen zichzelf zat te spelen''. Theo Dekker meldde zich in de top-10 na oud-voorzitter Jan Veenis te hebben verslagen. Gezien zijn sterke speelstijl blijft Theo kandidaat voor een toppositie.

Hans Snel deed zijn naam weliswaar eer aan, maar verloor helaas heel 'snel' van Henri Hartog. Al na een paar zetten bleek zijn opening niet best te zijn en Henri maakte daar meteen gebruik van. Wout Boer klom weer een paar plaatsen na winst op Jorik Klein. De jeugdspeler hield het lang vol tegen de voorzitter, maar werd in het middenspel langzaam in de verdediging gedrukt en moest opgeven. Senioren Hans Dubbeldam en Jan-Willem Kraaijeveld behielden lange tijd het evenwicht, maar het was Hans die uiteindelijk aan het langste eind trok.

Wedstrijdleider Mark van Hulst had de winst van de sportquiz nog in zijn hoofd en verloor dan ook snel van Joost Stoker. Rik Versteeg liet tegen Michiel van den Berg zien dat hij een prima pot kan schaken, maar hij miste nog iets te veel ervaring om tot winst te komen.

Jeugdcompetitie

De strijd om de medailles is in de eerste groep van de jeugdcompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht in alle hevigheid ontbrand. Het blijft stuivertje wisselen rondom de ereplaatsen. Was Roland Kop vorige week nog de held, nu verloor hij vrij kansloos van een ontketende Jochem Nederlof. Ook Joran van Eijl mengt zich weer in de strijd na zijn zege op Kjell Mijnster. Bovenaan lijkt Jurgen de Haan af te stevenen op een zoveelste kampioenschap. Nu wist hij in aanvallende stijl Rik Versteeg te verslaan.

In de tweede jeugdgroep was er fraaie winst van Marco Kwakernaat op Ilse vd Klis. Danique Janssen gaf zijn goede start een mooi vervolg door Hidde van Rekom te verslaan. Bovenaan wonnen Koos vd Berg en William Gijsen. Beide lijken samen uit te gaan maken wie er kampioen gaat worden.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Joran van Eijl - Kjell Mijnster 1-0

Rik Versteeg -Jurgen de Haan 0-1

Joran van Eijl - Robin Urbanus afg.

Roland Kop - Jochem Nederlof  0-1

Uitslagen jeugdgroep 2:

Joëlle Bos - Frank de Bruin 0-1

Hidde van Rekom - Danique Janssen 0-1

Ilse vd Klis - Marco Kwakernaat 0-1

Fabiënne Janssen - Elianne Bos 0-1

Rowan vd Klis - Jamila Naseri 0-1

Timo Stuij - Matthias vd Dool 0-1

Koos vd Berg - Jasper Knoope 1-0

William Gijsen - Luana Mensing 1-0

advertentie
advertentie