Stationspark en NO Kwadrant voorzien van glasvezel

17 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - CIAG bv start maandag 28 november met de aanleg van het glasvezelnetwerk op industriegebied Stationspark en NO Kwadrant in Sliedrecht. Door de aanleg van een glasvezelnetwerk kunnen bedrijven op de industrieterreinen Stationspark, Noord Oost Kwadrant binnenkort razendsnel internetten en data versturen.

Op initiatief van Proserve & CIAG bv uit Alblasserdam en Gorinchem heeft een aantal regionale bedrijven de handen ineen geslagen voor dit project. ,,De huidige groei van het data gebruik is maar liefst 50% per jaar. Waar u tien jaar geleden nog genoeg had aan een inbelverbinding, is dat nu bijna niet meer voor te stellen. Denk aan toepassingen als Cloud computing, Virtuele Netwerken, telewerken, het hosten van servers en medewerkers die van huis inloggen op het netwerk of het verwerken van bulkhoeveelheden data", aldus directeur Fred Leverman.

Maar glasvezel biedt nog veel meer mogelijkheden, zoals videoconferencing, beeldtelefonie of camerabewaking voor het beveiligen van bedrijfspanden, terreinen en van het transport van goederen. Leverman: ,,Een deel van deze diensten bestaat al, maar met een glasvezelaansluiting functioneert dit allemaal aanzienlijk beter en sneller. Tegelijkertijd kunnen de ondernemers straks van verschillende zware toepassingen gebruik maken. En deze diensten kunt u allemaal over één glasvezelverbinding laten verlopen."

De directies van CIAG bv en Proserve nodigen geïnteresseerden van harte uit om eens van gedachte te wisselen omtrent deze glasvezel uitrol en gelijktijdig een bezoek te brengen aan datacentrum Dataplace te Alblasserdam.

advertentie
advertentie