Grote inzamelingsactie voedselbanken: 'Mag het iets meer zijn?'

17 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Voedselbanken in deze regio komen gezamenlijk in actie voor de feestdagen. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november zal er in supermarkten in Hardinxveld-Giessendam, Alblasserdam, Graafstroom en Sliedrecht de gelegenheid geboden worden extra inkopen te doen om de klanten van de voedselbank in december iets extra's te kunnen geven. ,,Met de feestdagen mag het voor onszelf vaak iets meer zijn en daarom is het een mooie gelegenheid dit met een ander te kunnen delen", aldus Sandría de Wild.

Vrijwilligers van de voedselbank bieden op deze dagen een lijstje met suggesties aan en bij het verlaten van de supermarkt kunnen de extra boodschappen in een winkelwagentje gezet worden. Op het lijstje staan vooral houdbare artikelen zoals rijst en pasta, rookworst, groenten en fruit in pot of blik, beschuit en broodbeleg, koffie en thee, toiletartikelen en wasmiddelen. De actie wordt gehouden in de Albert Heijn, Bas van der Heijden, C1000, Jumbo, Plusmarkt  en Spar in de genoemde woonplaatsen.

Mensen die de voedselbankvrijwilligers zijn misgelopen kunnen hun bijdrage afgeven op de volgende adressen: Zwaanstraat 2 in Bleskensgraaf, Dorpsstraat 7a in Wijngaarden, Prinsenweer 30 of Middeldiepstraat 90 in Sliedrecht, Dorpslaan 114 of Planetenlaan 81 (Gebouw Zevensprong, woensdagmiddag na 15.00 uur)in Nieuw-Lekkerland, Molenstraat 2 of Kon. Wilhelminalaan 56 in Hardinxveld-Giessendam en op woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur in de Havenkerk, Ieplaan in Alblasserdam.

Meer informatie op www.voedselbanksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie