Schaker Rik Versteeg boek eerste winst bij senioren

19 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de elfde ronde van de interne competitie is Rik Versteeg er in geslaagd zijn eerste overwinning te behalen. Een prima opsteker voor de nieuwkomer, die pas enkele maanden schaakt. Zijn tegenstander Cees Moes moest lijdzaam toezien hoe Rik een dame voor kwam te staan en moest daarna al snel opgeven. Zo heeft de jeugdspeler ook bij de senioren zijn eerste winst te pakken, terwijl hij ook extern al heeft gedebuteerd.

In de top 5 is het vanaf plaats twee stuivertje wisselen: Peter van den Bergh staat nu tweede na een knappe overwinning op Niels Mijnster en Wim Hokken zakte een plaatsje na verlies tegen Robert van Rekom, die nu op de vierde plaats staat.

Wim Pool zakte een plaats na remise tegen Kees Wessels. Jerry van Rekom deed goede zaken met een snelle overwinning op Peter Vis en stijgt met stip naar een zevende plaats. Henri Hartog had weer eens een van zijn sterke avonden en wist in het late eindspel te winnen van tweedeteamspeler Jan Sulman. Hartog klimt hierdoor naar een elfde plaats en heeft een top-10 notering in het vizier.

De drie musketiers deden het dit keer wat rustiger aan. Adrian Mensing was nog een maatje te klein voor Wout Boer, maar broer Andrew wist een keurige remise te behalen tegen Joost Stoker en Jorik Klein wist Floris Verweij ook op een halfje te houden. Jan Veenis liet tegen Hans Dubbeldam zien dat hij het nog steeds niet is verleerd en Marcel Klein en J.W. Kraaijeveld deelden het punt na een op en neer gaande partij. Evert Bos klimt weer langzaam omhoog na een overwinning op Mark van Hulst.

Jeugd

Hij leek even zijn vorm kwijt te zijn, maar in de twaalfde ronde van de jeugdcompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft hij weer hard toegeslagen: Tjerry Hut wist na een spannende partij Rik Versteeg te verslaan.  Door deze zege steeg de C-speler naar een vijfde plaats en hij heeft zodoende nog uitzichten op het podium. Christiaan Verheij speelde de partij van zijn leven tegen favoriet JHurgen de Haan en kwam ook gewonnen te staan. Christiaan gebruikte echter te veel tijd en ging uiteindelijk door zijn vlag, waardoor de koploper met de schrik vrij kwam. Roland Kop hield Kjell Mijnster op de nul, terwijl Joran van Eijl zijn goede vorm bewees met een zege op Robin Urbanus.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Joran van Eijl - Robin Urbanus 1-0

Roland Kop - Kjell Mijnster 1-0

Christiaan Verheij -Jurgen de Haan 0-1

Tjerry Hut - Rik Versteeg 1-0

advertentie
advertentie