Sliedrecht buigt neerwaartse spiraal om

21 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft zaterdag thuis tegen Everstein de neerwaartse spiraal weer de goede kant omgebogen. De thuisclub won verdiend met 3-0. Alleen op slag van rust hadden de gasten de wedstrijd kunnen keren. Sliedrecht stond op dat moment met 1-0 voor, maar kreeg een penalty tegen. Patrick Bentem redde echter de voorsprong. Na rust kwam de ploeg van Ron van den Berg niet meer in de problemen.

De 1-0 viel in de tiende minuut uit een corner die door Roy Leeuwestein werd ingekopt. Sliedrecht had toen trouwens al een strafschop naast geschoten. Na de 1-0 volgenden kansen over en weer tot de gemiste pingel van Everstein een einde maakte aan de eerste 45 minuten.

Na rust profiteerde Sliedrecht in de 60ste minuut van balverlies van Everstein op het middenveld. De bal belandde een beetje gelukkig voor de voeten van Roy Leeuwestein die 'm via binnenkant paal inschoot: 2-0. Sliedrecht schudde met deze ruimere voorsprong de voorzichtigheid van zich af en creëerde meer dreiging. Dat leverde meerdere kansen op en in de slotfase ook een doelpunt. Weer was het Leeuwestein die de voorzet verzilverde.

Een welkome driepunter voor Sliedrecht na vier keer op rij niet gewonnen te hebben. Aanstaande zaterdag mag de ploeg tegen Oranje-Wit laten zien dat de stijgende lijn weer is ingezet.