Sliedrecht Sport domineert ook in Noord-Limburg

23 november 2011 om 00:00 Nieuws

MEIJEL - Gewaarschuwd door ervaringen uit een recent verleden (vorig seizoen liep het team tegen de eerste seizoensnederlaag op in Meijel) hebben de volleybalsters van Sliedrecht Sport er ditmaal geen gras over laten groeien. Runner-up Peelpush werd met een duidelijke 0-3 nederlaag opgezadeld.

In de gloednieuwe zaal van sporthal De Körref had het keurkorps van trainer-coach Meino Rozendal het alleen in de eerste set even moeilijk, maar eenmaal warm gedraaid en op stoom gekomen denderde het vervolgens over Peelpush heen: 22-25, 10-25, 16-25. Was er na de 3-1 zege op VC Sneek nog sprake van een behoorlijke dosis zelfkritiek, ditmaal was de prestatie van het team zonder meer goed te noemen. ,,In de eerste set kregen wij inderdaad het Peelpush te zien, dat eerder dit seizoen Pollux met een 3-1 nederlaag naar Oldenzaal terug stuurde. Op basis van veel inzet en karakter wist Peelpush het ons knap lastig te maken en hadden wij op het laatst het geluk aan onze zijde. Daarna zakte het niveau bij Peelpush danig terug en hebben wij overtuigend deze klus af kunnen maken."

In de voor haar enigszins vertrouwde omgeving in de regio Noord Limburg startte Shannon Gerhard in de basis als libero en nam Florieke Eggermont stevig de regie in handen op de spelverdelerspositie. Ook Lynn Thijssen gaf nadrukkelijk haar visitekaartje af en geeft blijk van enorme progressie binnen de selectie van coach Rozendal. Deze week keert Brecht Gijsbertsen terug uit Australië waarmee de selectie dan weer compleet is.

Sliedrecht Sport staat voor een periode van een aantal wedstrijden waarin het danig op de proef gesteld gaat worden. Komende zaterdag komt Taurus op bezoek in de Stoep. Het mede door de zwangere ex Sliedrecht Sporter Sanne Berculo getrainde gezelschap uit Soest dwong landskampioen VC Weert afgelopen zaterdag een vijf setter af, die het uiteindelijk nipt verloor. Volgende week woensdag staat de eerste van twee Europa Cup wedstrijden tegen het uit Israël afkomstige Hapoel Kfar Saba op het programma. Daarna gaat de reis naar Dwingelo (TFM/DOK) en vervolgens stapt de ploeg in het vliegtuig naar Tel Aviv waar op 7 december de return tegen Hapoel Kfar Saba wordt afgewerkt.

advertentie
advertentie