Michiel van den Berg wint voor het eerst bij senioren

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na een lange, ruim drie uur durende partij tegen Mark van Hulst is Michiel van den Bergh er in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht in geslaagd de winst naar zich toe te trekken. In het middenspel moest Van den Berg een stuk ruilen tegen drie pionnen, maar wist later het stuk terug te winnen en toch nog twee pionnen voor te blijven. In het  lastige eindspel toverde de vierdeteamspeler de juiste zetten uit zijn mouw en kon het volle punt bijschrijven. De top 3 maakte deze avond geen fouten. Zo won Hans Klein van Henk Prins. Prins zette weliswaar een mooie stelling op, maar was niet opgewassen tegen de ervaring van de koploper. Peter van den Bergh speelde tegen Jerry van Rekom een solide partij, die pas aan het eind van de avond werd beslist in het voordeel van de titelverdediger.

Theo Dekker maakte tegen Wim Hokken al een foutje in de opening en moest de hele partij keepen; Hokken trok aan het langste eind. Ook Wim Pool had de hele avond nodig om een gemotiveerde Henri Hartog op de knieën te krijgen. Hans Snel hield het lang vol tegen Kees Wessels, maar miste ergens de juiste voortzetting waadoor hij moest opgeven. Kees steeg hierdoor wel naar de zevende plaats. Peter Vis maakte het voorzitter Wout Boer lastig en werd uiteindelijk beloond met een keurige remise. Boer is desondanks bezig met een inhaalrace richting top 10. Als 'eeuwige' tweede is hij dat ook aan zijn stand verplicht.

De gebroeders Mensing hadden opnieuw wisselende successen. Nederlands kampioen rapidschaak Andrew kreeg schaakles van Jan Sulman, maar broer Adrian speelde een mooie pot tegen Peter Dekker. Adrian kwam in een stelling van dame tegen twee torens, waarin het jeugdtalent met zijn dame de stelling van Dekker geroutineerd oprolde. De derde van de drie musketiers speelde goed tegen Marinus van Houwelingen, maar moest in de laatste minuten toch het punt laten aan de routinier. Floris Verweij was snel klaar met Martin Prins. De jeugdspeler probeerde in de opening een leuke variant uit en Martin deed precies waar Floris op hoopte; na elf zetten was het al over en uit.

Evert Bos is langzaam begonnen met de klim naar boven. Deze ronde was Cees Moes zijn slachtoffer. Ook André van Dieën komt weer een beetje op stoom en pakte een punt tegen Rik Versteeg.

In de eerste groep van de jeugdcompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Robin Urbanus goede zaken gedaan. In aanvallende stijl zette hij Jochem Nederlof mat. Door deze zege heeft Robin zelfs nog uitzichten op een podiumplaats. Rik Versteeg hield Kjell Mijnster nog steeds op de nul. Na acht partijen wacht Kjell nog steeds op zijn eerste punt. Jurgen de Haan wist Joran van Eijl te verslaan, terwijl Christiaan Verheij en Tjerry Hut tegen elkaar remiseerden.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Jurgen de Haan Joran van Eijl 1-0

Robin Urbanus - Jochem Nederlof 1-0

Rik Versteeg  - Kjell Mijnster 1-0

Christiaan Verheij - Tjerry Hut 0,5-0,5

advertentie
advertentie