Van zolderkamer in Leerdam naar kantoor in Sliedrecht

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Roel Beun en Robin de Boer hebben tijdens hun studie vanuit hun 'zolderkamer' het internetbedrijf Acceleratic opgericht en besloten, in tegenstelling tot hun studiegenoten, begin dit jaar full-time ondernemer te worden. Een gewaagde stap in financieel onzekere tijden. De aanpak en werkwijze van de jonge ondernemers is zeer succesvol gebleken. Ze hebben een aantal uiteenlopende producten zoals web hosting, 'SEO-analyse' en 'Olympus Knowledge Base' op de markt gebracht het portfolio van websites sterk uitgebreid. Op basis van de grote interesse die de markt toont in hun aanpak hebben de jonge ondernemers besloten Acceleratic's activiteiten van de zolderkamer te verhuizen naar een professioneel kantoorpand in Sliedrecht.

De wereld van hostingdiensten staat bekend om de hevige concurrentiestrijd. De (te) lage prijzen hebben vaak als consequentie dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en de klantvriendelijkheid. De mannen van Acceleratic nemen hun vak serieus en gaan met de potentiële klant uitvoerig het gesprek aan, en nemen in alle rust de details door. ,,Een weloverwogen advies door middel van persoonlijk contact is noodzakelijk. Gebleken is dat deze aanpak verhelderend werkt", licht Roel Beun toe. ,,Om een goed en compleet inzicht te realiseren, komen alle relevante vragen aan de orde. Vragen die beduidend verder gaan dan een eenvoudige online bestelling van een hostingpakket. Een goed resultaat staat centraal." ,,Een andere belangrijke reden van het succes van Acceleraticis de communicatie en het beschikbaar zijn voor haar klanten", vult Robin de Boer aan.

,,Bij de websites die Acceleratic ontwikkeld staat de vindbaarheid van de website hoog op de prioriteitenlijst. Een website die niet wordt gezien, is niet alleen zonde van het geld maar ook een gemiste kans op meer klanten, omzet en bekendheid", aldus De Boer. Voor websites die nog geen goede aansluiting hebben op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo bieden de mannen van Acceleratic de succesvolle 'SEO-analyse'. ,,De 'SEO-analyse' analyseert de website op meer dan honderd cruciale punten en resulteert in een overzicht van verbeterstappen om de website te optimaliseren", zegt Roel Beun. Voor websitehouders die twijfelen of hun website een optimalisatieslag nodig heeft biedt de gratis 'QuickScan' uitkomst. Na een korte analyse bespreekt Acceleratic de resultaten door met de websitehouder om de noodzaak van een eventuele optimalisatie aan het licht te brengen.

Belangrijke bijdrage aan het succes van de ondernemers is de eigen ontwikkeling van het innovatieve product 'Olympus Knowledge Base'. Daar waar de software in eerste instantie is ontwikkeld vanuit de behoefte om gegevens op te slaan en fungeerde als een gebruiksvriendelijke encyclopedie (een verbeterde Wikipedia) is het in minder dan een jaar tijd uitgegroeid tot een softwareproduct dat een oplossing biedt voor een breed scala aan hedendaagse problemen. De Boer: ,,Naast het opslaan van interne en externe kennis kunnen er onderlinge relaties worden gelegd en door middel van optionele modules. Diverse informatiesystemen worden ondergebracht in één softwarepakket. Denk hierbij aan systemen voor: producten, klachten, ondersteuning en kennis. De software wordt als 'Software as a Service' aangeboden, wat betekent dat er per gebruiker wordt betaald en kosten afhankelijk zijn van het verbruik."

Het softwareproduct is ondergebracht onder de handelsnaam 'Olympus Software'. Onder deze naam presenteren de jonge ondernemers zich in de toekomst op beurzen om een zo groot mogelijke bekendheid van het bijzondere softwarepakket te realiseren. Voor meer informatie zie: www.olympussoftware.nl. Meer informatie over Acceleratic is te vinden op www.snelenzeker.nu.

Contact: info@acceleratic.nl, 0184-785274, 06-44053300 (Roel Beun), 06-44299450 (Robin de Boer)

Adres: Vierlinghstraat 5a, 3364 AS, Sliedrecht.

advertentie
advertentie