Nieuw A15 jongerenprojectkoor in Leerdam, Sliedrecht en HI-Ambacht

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Langs de snelweg A15 komt een nieuw christelijk jongerenkoor. Het is één koor, maar de repetities zijn in drie plekken: Leerdam, Sliedrecht en Hendrik Ido Ambacht. ,,Dit is een service om mensen die niet ver willen rijden toch de gelegenheid te bieden om te studeren in een van de plaatsen. Verder is het een projectkoor. Dat biedt de volgende mogelijkheden: één keer per drie weken studeren, geen wekelijkse verplichting dus. En verder thuis studeren met een oefen-cd, zodat de kwaliteit op niveau komt", aldus dirigent Pieter Wildeman.

Het koor wordt op de vleugel begeleidt door Joost van Belzen, in het dagelijkse leven muziekdocent op de Gomarus scholengemeenschap in Gorinchem. Peter Wildeman zal het koor dirigeren en Jan Rozendaal zal de organist van het koor worden.

Het nieuwe koor wil concerten gaan geven in oude kerken van plaatsen als Dordrecht, Zaltbommel, Gorinchem, Leerdam en kleinere plaatsen. Het repertoire zal gevarieerd zijn van klassiek tot geestelijk met psalmen en bewerkingen daarvan binnen het gereformeerd gedachtegoed. Ook de leeftijd varieert, zangers en zangeressen tussen 15 en 45 jaar zijn welkom.

In Sliedrecht studeert het koor op maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur in kerkgebouw De Ontmoeting. In Hendrik Ido Ambacht op dezelfde avond en tijd in kerkgebouw De open hof en in Leerdam op donderdagavond van 19.15 tot 21.15 uur in de Lutherse Kerk. Het koor start eind januari.

Opgeven voor dit jongerenkoor kan via www.peterwildeman.nl. Vermeld in de email: naam, leeftijd, zangstem, email, en de plaats waar je wilt repeteren. Zie ook www.selov.nl.

advertentie
advertentie