Comedycafé in Elektra

3 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na het succes van de Comedycafé-avond van vorig jaar gaat de theaterwerkgroep van SOJS Elektra proberen dit te evenaren. Hiervoor wordt een blik verse comedians opengetrokken die een spervuur van grappen op het Sliedrechtse publiek los zullen laten en dit alles in een sfeervolle café-setting. Op vrijdag 9 december staan de drie finalisten van de Comedy Slam 2011 op het podium in Eelktra: Peter Gysen, publiekswinnaar Felix Heezemans en de Vlaamse jurywinnaar Jeron Dewulf. Master Of Ceremony Chris van der Ende praat de acts met de nodige humor aan elkaar.

Drie jaar geleden betrad Peter Gysen voor het eerst een podium. Aangezien daar net een modedefilé plaatsvond, werd hij er al vrij snel afgegooid. Na een tournee langs de Antwerpse cultuurcentra met het 'Get Up Stand Up!' won hij in 2010 de Comedy Con Carne. Peter brengt comedy op een droogkomische en eigenzinnige manier. Toegankelijke en absurde humor op een bedje van zelfspot verfijnd met enkele toefjes actualiteit.

Felix Heezemans zit eigenlijk de hele dag binnen achter zijn Toshiba '95 laptop lekker mijnenveger te spelen en heerlijk te dagdromen over een carrière als diepzee-lasser. Gaat hij dan toch een keer naar buiten, dan kan je lachen, of fronzen, of beschamend wegkijken, of wat dan ook.

De Vlaamse Jeron Dewulf is behalve comedian ook acteur. Hij deed gastrollen voor de televisie in diverse programma's. Ook deed hij improvisatietheater. Zijn veelzijdigheid bracht hem uiteindelijk in 2011 naar de Grande Finale van de Comedy Slam 2011. Zijn act wordt gekenmerkt door een sterke podiumpresentatie en originele humor met een onverwachte twist.

De MC van de avond, Chris van der Ende is een echte duo penotti-allochtoon: geboren in Brazillië, geadopteerd door zijn Nederlandse pleegouders en opgegroeid in de glazen ghetto van het Westland. Naast simultaandammen tegen zichzelf, vult hij zijn dagen met TV (TV West), radio (FunX) en stand-up comedy. In 2004 won hij zowel de jury- als de Publiekprijs van de Culture Comedy Award.

Aanvang 21:00 uur, zaal open om 20:00 uur. Entree: €4,-.

advertentie
advertentie