Afbeelding

Don Kros zet door

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De 15-jarige tennisser Don Kros won afgelopen weekend zijn beide wedstrijden in de laatste rondes van het tweede Winter Jeugd Circuit voor 16-jarigen. Het Sliedrechtse tennistalent moest daarvoor wel diep gaan. Hij kampte met veel blessureleed, maar toonde karakter.

Twee weken geleden was Het eerste WJC en deze moest Don Kros, na twee rondes gewonnen te hebben, opgeven vanwege een blessure aan zijn rug. Het advies luidde toen: twee weken niet trainen en kijken of het herstel op tijd komt voor het tweede Circuit. Een teleurstelling voor Don die erg in vorm was. Daar bovenop kreeg hij nog een tegenslag te verwerken: ondanks zijn rust liep hij een zweepslag op. Het circuit leek nu ver weg, maar Don liet zich niet ontmoedigen en toonde karakter. Zondagmorgen om 9 uur stond Don helemaal ingetaped op de baan en hij ging ervoor. De wedstrijd werd een slijtage slag. Don ging in de tweede set tot overmaat van ramp nog eens door zijn enkel. Ook deze werd ingetaped. Als een soort 'mummie' op de baan zette hij door en wist zelfs de wedstrijd te winnen.

De volgende wedstrijd was later op de middag dus kon Don zich laten behandelen bij de fysio en zijn rust nemen. Vol goede moed ging hij 's middags de baan weer op en met één blessure behandeling tussendoor wist hij ook deze wedstrijd in twee sets te winnen.

advertentie
advertentie