Tekenwedstrijd 'Zie ze vliegen!'

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - 'Zie ze vliegen!' is de tentoonstelling die nog tot en met 25 maart te bezichtigen is in Biesboschcentrum Dordrecht. De tentoonstelling is interactief en daarom leuk voor jong en oud. Het herkennen van vogels staat centraal, aan de hand van hun geluid, sporen, gedrag en uiterlijk. Verder laat de tentoonstelling tal van voorwerpen uit de verzameling van Natuurmuseum Nijmegen zien zoals opgezette vogels, vogelschedels, nesten, veren en braakballen. Deze objecten zijn opgesteld in zwevende vitrines.

Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar worden uitgenodigd om een tekening van hun mooiste vogel te maken. Dit mag ook een fantasievogel zijn. De tekeningen kunnen tot 15 januari worden ingeleverd bij Biesboschcentrum Dordrecht. De mooiste tekeningen zullen een plaatsje krijgen in de tentoonstelling 'Zie ze vliegen!'. Er is een leuke prijs aan de wedstrijd verbonden. De winnaar mag met het hele gezin (maximaal vijf 5 personen) deelnemen aan een bevertocht.

Kijk voor meer informatie over de tekenwedstrijd en andere activiteiten van Biesboschcentrum Dordrecht op www.np-debiesbosch.nl.

advertentie
advertentie