Sliedrecht te licht bevonden voor een toppositie

Nieuws

SLIEDRECHT - Met de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen GPC Vlissingen sluit Sliedrecht de eerste helft van de competitie af en kan alvast een voorzichtige tussenbalans worden gemaakt van het debuut van de bijna honderdjarige Lockhorst club in de eerste klasse. Afgelopen zaterdag ging (opnieuw) een wedstrijd tegen een topclub uit 1C verloren. Na Roda Boys, Stedoco en De Zwerver bleek ditmaal Heinenoord een behoorlijke maat te groot.

Door Wim van Mourik

Trainer Ron van den Berg was teleurgesteld over de instelling van zijn team. ,,Wij moeten het hebben van honderd procent inzet en als die er niet is zijn wij kwetsbaar. Dat is vanmiddag wederom duidelijk aangetoond. Je voelt zoiets eigenlijk al aankomen vanaf de warming-up, waarin je merkt dat de echte beleving er niet is. En als je dan binnen tien minuten al tegen een achterstand oploopt wordt het een moeilijk verhaal."

Sliedrecht stelde dus duidelijk teleur en liep vrijwel de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Bij de openingstreffer van Andrew van Tiggelen (zoon van Adri) gaf de Sliedrecht-defensie niet thuis en was het met name aan doelman Patrick Bentem te danken dat de schade beperkt bleef tot 1-0. Een buitenspelgoal van Goksel Cakir was het enige wapenfeit van de Sliedrechtenaren tot de rust.

Na de hervatting een herhaling van zetten: Heinenoord kwam veel feller de kleedkamer uit, miste al meteen een kans die de zeer nadrukkelijk aanwezige Kevin Liefhebber liet liggen. De topscorer van Heinenoord blijkt ook een groot aandeel in de assists op te eisen, want even later legde hij de bal panklaar voor Mitch Franssen: 2-0. Trainer Van den Berg trachtte met de gebruikelijke inbreng van Roy Leeuwestein de zaken nog enigszins onder controle te krijgen. Tevergeefs, want Sander van de Pols gooide na 71 minuten de wedstrijd definitief in het slot.

Berusting en realisme na afloop bij Sliedrecht, waar een van de betere spelers uit de eerste seizoenshelft, Colin Reening, de stand van zaken uiterst realistisch wist te analyseren. ,,Doelstelling is om niet te degraderen en in dat opzicht hebben we een voorsprong. Met een stevige notering in de middenmoot staat Sliedrecht op de juiste plaats."

Aanstaande zaterdag dus een weerzien met GPC Vlissingen, de club die Sliedrecht twee seizoenen terug in een beslissingswedstrijd in Tholen de weg naar de eerste klasse aanvankelijk versperde. Mooie gelegenheid dus voor een sportieve revanche op de laatste echte wedstrijddag voor de winterstop.

advertentie
advertentie