Sterk optreden van Sliedrecht Sport in zware week

Nieuws

SLIEDRECHT - Drie dagen na de krachtexplosie op Europees niveau bleek Sliedrecht Sport ook in de vaderlandse competitie over voldoende reserves te beschikken om de intensieve week optimaal te besluiten. Staartploeg TFM/DOK werd geen set gegund en kon alleen in het tweede bedrijf even de illusie koesteren een setje af te snoepen van de (mede) koploper in de DELA League.

Door Wim van Mourik

De setcijfers 12-25, 22-25 en 19-25 waren in amper een uur op het wedstrijdformulier gezet. Met name in de eerste set was het machtsvertoon van het keurkorps van trainer-coach Meino Rozendal imposant te noemen. Een stevige servicedruk en een volledige controle in de duels aan het net zette Sliedrecht Sport in 16 minuten op een 0-1 voorsprong.

Onbewust sloop vanaf dat moment een dosis gemakzucht in het team, dat na de krachtsinspanningen van de voorbije week even gas terug leek te willen nemen. Rozendal: ,,Geen servicedruk en veel slordigheden wakkerden het vuurtje aan bij onze Drentse opponent, die op 22-23 nog dichtbij een stuntje waren. Gelukkig wisten we op beslissende momenten het hoofd koel te houden en was het uiteindelijke resultaat optimaal."

Met de terugkeer van de ambitieuze middenaanvalster Brecht Gijsbertsen kan Meino Rozendal ook deze week beschikken over een fitte en optimaal gemotiveerde selectie die de return tegen Hapoel Kfar Saba met vertrouwen tegemoet kan zien. Sliedrecht Sport deelde met de 3-0 zege een eerste mentale tik uit richting de Israelische opponent, die met name door de ambiance in sporthal De Stoep bleek te zijn geïmponeerd.

Coach Chen Hymelfarb (drie jaar geleden nog assistent-coach bij de onlangs ontslagen bondscoach Avital Selinger) hoopt woensdag in de return op de wederopstanding van zijn team. ,,Het was duidelijk even wennen voor ons. Een sfeer als hier met het enthousiaste publiek, de muziek en de trommels werkten enigszins remmend op ons spel. We hadden een beetje last van plankenkoorts. Ik reken erop, dat het in Raa'nana anders zal zijn en dat wij voor een stunt kunnen gaan zorgen."

Voor de ruim duizend toeschouwers in De Stoep was het desalniettemin genieten geblazen. Sliedrecht Sport leverde een gedegen prestatie met veel service druk, een sterke blokkering en een steeds op maat aangeleverde pass, die aan het net met veel rendement werd verzilverd.

Interessant is het om op te merken, dat coach Rozendal met diverse variaties in de opstelling nauwelijks aan kracht inboet. Inge Molendijk stelt een gezonde portie bravour tegenover het solide spel van Florieke Eggermont, de ontwapenend nuchtere Celia Diemkoudre sluit schier moeiteloos aan bij het hoge niveau van Nienke de Waard. En ook passer-lopers als Pamela Domselaar, Bianca Gommans en Ester van Berkel zijn zeer stevig aan elkaar gewaagd. Op de middenpositie heeft Rozendal in Lynn Thijssen, Mariska Koster en Brecht Gijsbertsen drie sterke schakels. Met de nieuwe spelregel van twee inzetbare libero's en een aanvankelijke blessure van Samantha Jimenez blijkt Shannon Gerhardt de luxe positie en de keuze mogelijkheden van de technische staf verder naar een optimaal niveau te hebben gestuwd.

Aanstaande zaterdag komt Pollux vanuit Oldenzaal naar De Stoep. Het team van coach Jan Berendsen lijkt met het vertrek van Lonneke Sloetjes en Tess Von Piekartz enigszins aan kracht te hebben ingeboet maar desondanks kan de finalist in de playoffs van het vorige seizoen een lastige opponent zijn voor Sliedrecht Sport, dat de doordeweekse trip naar het Midden Oosten nog in de benen (en armen) zal hebben.

advertentie
advertentie