Mannen Sliedrecht Sport terug op het zegepad

Nieuws

SLIEDRECHT - Door een knappe 3-1 zege op de aloude rivaal Visade Voorburg hebben de mannen van Sliedrecht Sport de negatieve spiraal van de laatste weken gedecideerd omgebogen. ,,Het was een kwestie van aanklampen of afhaken en we hebben het bewijs geleverd dat we met de top 4 in de B-League mee kunnen blijven doen", aldus coach Arie van Wolferen, die in het begin van de week bewust gas terug had genomen om zijn aangeslagen selectie (uitschakeling in de beker en drie competitie nederlagen op rij) weer op de rails te krijgen.

Desondanks stond er in de eerste set nog een overdosis aan spanning op de ploeg, waarvan de gasten uit Voorburg dankbaar profiteerden: 16-25. Die spanning werd vanaf de tweede set omgezet in positieve energie en een zekere ontspanning, die de trein verder in vaart zette: 25-16, 25-15 en 25-17. ,,We gingen vanaf de tweede set taakbewuster spelen en iedereen ging datgene doen, waar ze goed in zijn. Vanaf dat moment was het lek boven water."

Aanstaande zaterdag gaat Sliedrecht Sport op bezoek bij Rivo Rijssen, dat met Lycurgus in de race is om de koppositie in de B-League. Een zware testcase voor Sliedrecht Sport dat in Overijssel aan wil tonen dat de weg naar boven weer ingeslagen is. ,,We kijken al een tijdje uit naar deze wedstrijd. Rivo is voor velen een onbekend team, maar heeft al wel een aardige staat van dienst. Een zeer ervaren ploeg dat al vele promoties heeft afgedwongen. De honger naar die "laatste" promotie is groot. Zij zullen het niet zo hoog van de toren blazen als wij Sliedrechters, maar als de ploeg in Rijssen niet bij de top-3 eindigt dit seizoen, zal er toch een bepaalde vorm van teleurstelling heersen", weet speler Roy Kroon. ,,De winst zal niet vanzelf komen. Sliedrecht Sport zal boven zichzelf uit moeten stijgen, hard willen knokken voor elkaar en nooit opgeven. Tegen een solide team als Rijssen moet er iets extra's bij iedereen naar boven komen."

advertentie
advertentie