Droomdag van Dream4kids voor Sliedrechtse Lotte

6 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Dreamchasers Stephanie Coppus en Mario Woudenberg hebben vrijdag 18 november namens de Stichting Dream4kids een droomweekend georganiseerd voor Lotte. Lotte is 8 jaar en is leerlinge van groep 5 van de OBS De Wilgen in Sliedrecht.

Lotte werd op vrijdagochtend 18 november compleet verrast in haar klas door vrijwilligers Stephanie en Mario. Haar moeder Brenda, stiefvader John en haar broer Thijs, ook leerling op OBS De Wilgen, hadden het droomweekend goed geheim gehouden. In de klas mocht Lotte haar eerste cadeau in ontvangst nemen: een speciaal voor haar gemaakte prinsessenjurk van Doornroosje. Lotte is helemaal weg van prinsessen, sprookjes en vooral van Doornroosje. Eenmaal omgekleed werden Lotte en haar familie door de kinderen van alle klassen van de school en de opa's en oma's van Lotte uitgezwaaid. In de auto wist Lotte nog steeds niet waar ze naar toe ging. Pas toen over de grens de borden Parijs in zicht kwamen, wist Lotte dat haar droomweekend echt was begonnen. Op een parkeerplaats in Lille halverwege de reis, stopte het gezelschap even om te lunchen. Vrijwilligers Stephanie en Mario vertelden daar dat Lotte's grootste wens was uitgekomen: een heel weekend lang logeren in een suite van het Thomas Cook's Explorers hotel en toegangstickets tot alle parken van Disneyland Parijs. Vrijdagmiddag kwam Lotte aan in Disneyland Parijs bij haar hotel. Diezelfde middag ging Lotte met haar familie naar het Disneyland Park om het sprookjeskasteel te bekijken. Haar dag was helemaal compleet toen ze in de avond ook nog met echte prinsessen op de foto mocht. Zondagavond werd Lotte weer opgehaald in Parijs. Helemaal blij en vrolijk, maar ook wel een beetje moe, kwam Lotte met allerlei knuffels terug in Sliedrecht waar ze waar ze op maandagochtend in de klas mocht vertellen hoe mooi haar droomweekend was geweest.

Stichting Dream4Kids geeft kinderen met een trauma een nieuwe start. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen die het slachtoffer zijn van mishandeling en/of misbruik, of kinderen die één of beide ouders/broertje/zusje verloren hebben. Daarmee hoopt de stichting de kinderen weer terug in balans te brengen door ze vertrouwen in zichzelf en in de toekomst te geven. Kijk op www.dream4kids.nl voor meer informatie.

advertentie
advertentie