Sliedrecht Sport wint in Israël en is door

7 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport is door naar de volgende ronde in de Europacup dankzij een 3-2 overwinning op Hapoel Kfar Saba. De Israëlische volleybalsters tapten thuis uit een ander vaatje dan een week eerder in de Stoep waardoor de Sliedrechtse ploeg alles uit de kast moest halen. Een vijfde set moest de beslissing geven en die pakten de meiden met 15-12. Zo werd een golden set voorkomen en was Sliedrecht Sport door naar de volgende ronde. Daarin wacht de verliezer van het duel tussen Khmik Yuzhny uit Oekraïne en Rote Raben Vilsbiburg uit Duitsland. De koploper uit de Bundesliga won de eerste wedstrijd met 3-0.

De Israëlische sporthal kleurde zich al vroeg blauwwit dankzij de het meegereisde Sliedrecht-legioen. Deze supporters zagen in de eerste set al snel dat de Hapoel Kfar Saba een gedaantewisseling had ondergaan en dat Sliedrecht Sport het een stuk lastiger zou gaan krijgen. Maar de basiszes (Inge Molendijk, Bianca Gommans, Mariska Koster, Nienke de Waard, Pamela Domselaar, Lynn Thijssen en Shannon Gerhardt) verweerde zich goed en pakte nipt de set: 23-25.

In de tweede set liep Sliedrecht direct al achter de feiten aan. De ploeg liet op alle fronten steekjes vallen en kon geen servicedruk meer uitoefenen waardoor de Israëlische ploeg eenvoudig tot aanvallen kwam. Drie wissels konden het tij niet keren.

Dit herstel kwam wel in de derde set, waarin de ploeg overtuigend op een 5-19 voorsprong kwam en uiteindelijk met 12-25 won.

In de vierde set waren de rollen weer omgedraaid. Hapoel Kfar Saba nam afstand (14-7), met name omdat Sliedrecht Sport onzorgvuldig was in de passing. Deze achterstand werd niet meer goed gemaakt.

De vijfde set was het er op of er onder. De speelsters beseften dondersgoed dat winst nu heel belangrijk was om een zenuwslopende golden set te vermijden. Het verschil was klein in deze set. Sliedrecht mocht weliswaar wisselen bij 8-5, maar daarna gingen de ploegen gelijk op: 8-8, 11-9 en 11-11. Toen vond Sliedrecht Sport het mooi geweest en met enkele fabuleuze acties van Mariska en Bianca werd het 11-15.

Het feest, samen met de blauw-witte supporters op de tribune, barstte los en ging nog enkele uren door.

Onze correspondent Wim van Mourik reisde met de dames mee naar Israël. Zijn verslag leest u binnenkort op deze site.