Vrouwen Sliedrecht Sport knokken zich naar koppositie

Nieuws

SLIEDRECHT - Dankzij een prima 3-0-zege op Pollux en het puntverlies van concurrent VC Weert heeft Sliedrecht Sport de koppositie in de DELA League overgenomen. De vermoeienissen van de doordeweekse wedstrijd in Israel werden gecompenseerd met een hartverwarmende vechtlust, waardoor het goed verdedigende Pollux uiteindelijk met lege handen terug moest naar Oldenzaal : 3-0 (25-22, 31-29 en 26-24).

Met name in de tweede set bleek opnieuw dat de brede selectie van Sliedrecht Sport van doorslaggevende betekenis was voor een optimaal resultaat. Met uitzondering van libero Samanta Jimenez kwam de complete selectie aan speelminuten en was de inhaalslag in de tweede set, waarin een 11-21-achterstand nog werd omgezet in setwinst, bracht de goed bezette tribunes van sporthal De Stoep weer eens ouderwets in extase.

Trainer-coach Meino Rozendal kon met tevredenheid terugzien op een geslaagde week : ,, Je kan alleen maar trots zijn op een week als deze, maar het belangrijkste is, dat we weer een stukje gegroeid zijn in het teamproces. De speelsters zijn zich steeds bewuster van het feit, het eigen ego ondergeschikt te maken aan het teambelang en dat brengt ons een belangrijk stuk verder."

Komende donderdag speelt Sliedrecht Sport in het bekertoernooi in de Bankrashal te Amstelveen tegen TVC Amstelveen - aanvang 20.30 uur.

advertentie
advertentie