Merwede walst over Oranje Nassau heen

11 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDERCHT - Merwede heeft afgelopen zaterdag thuis tegen Oranje Nassau goede zaken gedaan voor het zelfvertrouwen en het doelsaldo. De gasten werden terug naar Vlaardingen gestuurd met een dikke 23-10 nederlaag op zak.

Vooraf waren de Sliedrechtse korfballers gewaarschuwd voor Oranje Nassau gezien de prestaties in de eerste wedstrijden van het seizoen. De ploeg had dan nog maar één punt weten te vergaren, maar verloor telkens nipt en speelde zelfs gelijk tegen koploper Maassluis. Op het veld hadden beide ploegen elkaar al getroffen voor een oefenwedstrijd. Merwede wist dus wat het kon verwachten.

Direct aan het begin van de wedstrijd nam Merwede het heft in handen om de gasten niet het idee te geven dat er iets te halen zou vallen deze middag. Binnen een mum van tijd stond er een 3-0 voorsprong op het bord. Daarna scoorde Oranje Nassau enige tijd mee en bleef het gat 2 à 3 punten. Merwede scherpte de verdediging verder aan en begon zelf beter te spelen. Dit resulteerde in een grotere voorsprong bij rust 12-7.

Na de rust zaak om de draad weer snel op te pakken en zo een grote score neer te zetten. De eerste doelpunten lieten wel op zich wachten, maar Merwede liep verder uit naar 17-7 voordat Oranje Nassau weer wat terug kon doen. Leuke aanvallen werden afgerond door mooie doelpunten, een genot voor het publiek. De grens van 20 doelpunten werd opnieuw geslecht en de thuisploeg scoorde rustig verder. Uiteindelijk bleef de teller staan op 23 en Oranje Nassau kon nog net aan de 10 doelpunten komen.

Volgende week wacht Swift in Middelburg op de komst van Merwede. Een spannende wedstrijd om de bovenste plaatsen. Welke ploeg blijft in het spoor van Maassluis en het goed presterende Valto. Aanvang 19.50 uur.