IHC Merwede bouwt milieuvriendelijke snijkopzuiger

13 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - IHC Merwede heeft van Zhejiang Dredging uit China de opdracht gekregen voor het leveren van een milieuvriendelijke diepwater snijkopzuiger, de IHC Beaver 4040. Deze innovatieve zuiger is geoptimaliseerd om baggerprojecten uit te voeren in meren en reservoirs en is uniek in zijn klasse.

De IHC Beaver 4040 is de eerste snijkopzuiger die is ontworpen om te baggeren tot een diepte van 40 meter. Met dit schip is het mogelijk om nauwkeurig te snijden op grotere diepte. Een bijkomend voordeel is dat de IHC Beaver 4040 kan worden uitgerust met een milieusnijkop. Dit sluit aan bij de ambitie van zowel IHC Merwede als Zhejiang Dredging om toonaangevend te zijn in de milieubaggermarkt.

De snijkopzuiger is demontabel en dus gemakkelijk te verplaatsen, waardoor het transport naar de zeer afgelegen gebieden, waar de meeste reservoirs zich bevinden, gewoon over de weg kan plaatsvinden. Deze eenvoudige manier van transport is ook een van de sterke punten van dit type baggerschip. Zhejiang Dredging is met dit schip toonaangevend in het binnenland en op de milieubaggermarkt in China.

De IHC Beaver 4040 zal worden gebouwd in de componentenfabriek IHC China Support in Guangzhou, China.

advertentie
advertentie