Schaker Hans Klein 'Herbstmeister'

Nieuws

SLIEDRECHT - Door een moeizame overwinning op voorzitter Wout Boer kan Hans Klein één ronde voor de Kerstvakantie niet meer worden ingehaald en mag zich "Herbstmeister'' noemen. Een mooie prestatie voor Klein, die weliswaar nog 16 ronden moet keepen om uiteindelijk clubkampioen te worden, maar nu al duidelijk heeft aangegeven voor zijn tweede titel te gaan.

Achtervolger en titelverdediger Peter van den Bergh verslikte zich in tweedeteamspeler Tobias Dekker. Tobias speelt vanwege studie niet veel intern, maar als hij speelt laat hij meteen zien dat hij niet bang is voor de topspelers. In een aanvallende partij wist de jeugdspeler de dame van Van den Bergh te verschalken en met dit materieel voordeel kon hij de partij in zijn voordeel beëindigen.

Wim Hokken heeft de tweede plaats in de competitie in zicht, want door zijn winst op Kees Wessels heeft Hokken nog maar een half Keizerpunt achterstand op Peter van den Bergh. Kees Wessels offerde in het middenspel een kwaliteit om zo betere controle over de zwarte velden te krijgen, maar het offer werd hem uiteindelijk toch fataal. Robert van Rekom toonde goed in vorm te zijn door mede eersteteamspeler Wim Pool te verslaan. Robert verstevigde hiermee zijn vierde plaats in de competitie.

De strijd tussen de 'senioren' Jan Veenis en Jan Willem Kraaijeveld eindigde in winst voor de oud-voorzitter. Al snel na de opening wist Veenis een stuk te winnen en gaf dit voordeel niet meer weg. Marinus van Houwelingen wist als kersverse 65-plusser te winnen van Hans Dubbeldam. Marinus is weer helemaal terug en klimt langzaam maar zeker naar de middenmoot.

Martin Prins had nog een zware dobber aan Rik Versteeg, die goed partij gaf, maar in het eindspel net iets tekort kwam en uiteindelijk zijn koning moest omleggen. Cees Moes kon geen vuist maken tegen André van Dieën, die extra vroeg aanwezig was om een mooie partij te kunnen spelen en wond daar dan ook geen doekjes om. Jorik Klein had een zware loting en kon het niet bolwerken tegen zesvoudig kampioen Jerry van Rekom. Marcel Klein en Mark van Hulst eindigden hun partij met elk een koning en 4 pionnen, waardoor remise de terechte uitslag was.

Jeugdschaken

In de eerste groep van de jeugdcompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Jochem Nederlof zich goed hersteld na een paar minder goede partijen. Tegen de steeds beter spelende Rik Versteeg wist Jochem op fraaie wijze te winnen. Daardoor stijgt hij weer een paar plaatsjes in de ranglijst. Fraai was de winst van Roland Kop tegen Robin Urbanus. Via een paar toverzetten wist Kop een verloren stelling om te buigen in een gewonnen stelling. De elopartij tussen Jorik Klein en Jurgen de Haan eindigde in remise. Christiaan Verheij bewees zijn goede vorm door Joran van Eijl te verslaan.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Jorik Klein - Jurgen de Haan 0,5-,5

Joranm van Eijl - Christiaan Verheij 0-1

Rik Versteeg - Jochem Nederlof 0-1

advertentie
advertentie