Heren Sliedrecht Sport schikken zich in subtop

14 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met een duidelijke 3-0 nederlaag bij Rivo Rijssen is bij Sliedrecht Sport het besef extra duidelijk, dat de ploeg zich vooralsnog dient te schikken in een positie onder de absolute top van de B-League. Na een eerdere, gelijkluidende nederlaag bij Lycurgus 2 in Groningen weten de volleyballers binnen de selectie van trainer-coach Arie van Wolferen inmiddels hoe de verhoudingen liggen en dat er nog het nodige werk aan de winkel is.

De wedstrijd in het Overijsselse Rijssen was er een van hoog niveau, waar Sliedrecht Sport in de eerste set bijna gelijkwaardig bleek aan de thuisclub: 25-22. Sliedrecht Sport verhoogde de risicofactor in set twee en gokte daarbij verkeerd: 25-14. In een alles-of-niets offensief trachtte Sliedrecht Sport in de derde set nog enig rendement uit de strijd te halen.Ondanks een goed begin en een 8-12 voorsprong voor de gasten uit de Alblasserwaard herstelde Rivo Rijssen zich knap en sloot het duel af in stijl: 25-23.

Realisme en berusting bij Sliedrecht, passend verwoord door Roy Kroon: ,,Wij hebben van de beste ploeg uit de B-League verloren, maar houden toch een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Het is zaak om in de komende winterstop goed door te trainen en goed voorbereid aan de tweede seizoenshelft te beginnen met de derby tegen Next Volley Dordrecht als prima opener."

advertentie
advertentie