DIXI zet ‘De Klusjesmannen’ van 3FM aan het werk voor Serious Request

16 december 2011 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - In ruil voor een donatie voor Serious Request werkten de bekende 3FM DJ’s Sander Lantinga en Ramon Verkoeijen een dag lang als ‘De Klusjesmannen’ mee bij DIXI Sanitary Services. Enthousiast, met enig afgrijzen en soms kokhalzend sleepten zij een cheque binnen voor het Rode Kruis. En dat klonk als muziek in de oren.

De Klusjesmannen bleef niets gespaard. Zij mochten zelf ondervinden hoe de gebruikte toiletten op de bouwplaats werden geleegd en opgehaald. Op het hoofdkantoor in Papendrecht werden de toiletten met enig afgrijzen gereinigd, maar de DJ’s zongen pas echt een toontje lager toen “de put” openging. Hier legen de vrachtwagens van DIXI hun tanks en handmatig worden de grove stukken eruit gehaald. ,,Iedereen in Nederland weet wat een DIXI is en menigeen griezelt zodra het over ontlasting gaat. Het is leuk om op deze manier het bedrijf achter het kleinste mobiele kamertje van Nederland te laten zien”, aldus directeur René Schreuder.

Schreuder was direct enthousiast over deze unieke samenwerking. ,,Zoals ons logo al verraadt, hebben wij hart voor ons werk en dat herkennen wij in het goede werk dat het Rode Kruis verricht. Wij dragen op deze manier graag bij aan de enorme som geld die nodig is om moeders in oorlogsgebieden te steunen.”

Met 3FM Serious Request maakt 3FM zich samen met het Rode Kruis sterk voor miljoenen moeders die zijn geraakt door oorlog- of conflictsituaties. Deze vrouwen staan alleen in de zorg voor hun gezin. De nood van moeders is onzichtbaar te midden van geweld en conflict. Moeders strijden op de achtergrond voor de veiligheid, het inkomen, de verzorging, de opvoeding en de gezondheid van het gezin. Valt de moeder weg of raakt ze beschadigd, dan raakt het hele gezin ontwricht. Het Rode Kruis biedt moeders, geraakt door oorlog- of conflictsituaties, direct noodhulp. Bijvoorbeeld in de vorm van onderdak, voedsel, schoon drinkwater, gezondheidszorg en psychische hulp. Daarnaast helpt het Rode Kruis deze moeders bij de zoektocht naar hun familie. Wanneer partners door gewapende troepen zijn weggehaald of zijn omgekomen, worden moeders hoofd van het gezin en daarmee ook kostwinner. Het Rode Kruis leidt deze moeders op, zodat zij in een inkomen kunnen voorzien en voor de kinderen kunnen zorgen.

In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ's van 3FM zich zes dagen op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Ook zijn ze online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen. Dit jaar staat het Glazen Huis in Leiden.

advertentie
advertentie