Nieuw conceptadvies programmaraad Zuid-Holland Zuid ter visie

Nieuws

SLIEDRECHT / WIJNGAARDEN - De programmaraad ZHZ introduceert in het nieuwe conceptadvies voor 2012-2013 Radio Oranje Nationaal vanwege het puur Hollands geluid van deze aanbieder. Ook Omroep Brabant is toegevoegd in het conceptadvies. De goed beluisterde publieke regionale radiozender kan interessant zijn voor met name het zuidelijke en westelijke deel van het gebied Zuid-Holland Zuid. Om diezelfde reden wordt ook vanuit het noorden Radio M Utrecht geadviseerd. Met name in de noordoostelijke regio van het gebied Zuid-Holland Zuid hebben veel luisteraars belangstelling voor Radio M.

Na slechts een jaar doorgifte, verdwijnt Slam!TV van de kabel. De nieuwe eigenaar kiest voor digitale doorgifte waardoor deze jongeren muziekclip-zender uit het analoge basispakket verdwijnt. MTV komt op de vrijgevallen plaats in het conceptadvies. Door de verplaatsing van MTV naar het basispakket, komt op plaats 24 WDR.

Voor het eerst geldt het advies onverkort voor de gemeenten Graafstroom en Liesveld. Graafstroom en Liesveld hadden een sterk verouderd netwerk, waardoor een beperkte doorgifte-capaciteit bestond. De afgelopen maanden is het hele netwerk gemoderniseerd. Bijgevolg is overal binnen ZHZ nu eenzelfde aanbod van zenders mogelijk. Daarom is nog slechts sprake van één advies dat voor het hele gebied ZHZ geldt.

Het conceptadvies voor het seizoen 2012-2013 ligt vanaf 15 december tot eind januari ter visie op de website van Programmaraad Zuid-Holland Zuid: www.prgzhz.nl. Reageren kan via

email of via het forum op de website. UPC Nederland krijgt het definitieve advies begin februari 2012. Begin juli zullen de aanpassingen op het netwerk doorgevoerd worden.

Programmaraad Zuid-Holland Zuid adviseert voor Alblasserdam, Binnenmaas, Cromstrijen, Dordrecht, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Korendijk, Leerdam, Liesveld, Nieuw-Lekkerland, Oud-Beijerland, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen, Zederik en Zwijndrecht.

advertentie
advertentie