Zeer grote brand in leegstaand pand Rivierdijk

17 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een leegstand pand naast Café Biljart de Klok aan de Rivierdijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig beschadigd geraakt door een grote brand. De brand ontstond rond 00.30 uur. Het vuur breidde zich razendsnel uit en dreigde na enkele minuten al over te slaan naar de twee naastgelegen panden. Om dit te voorkomen werd extra materieel ingezet waardoor het incident werd opgeschaald naar een zeer grote brand.

Het vuur liet zich lastig blussen doordat delen van het pand dichtgetimmerd waren. Met kettingzagen werden de houten platen verwijderd zodat het water in de vuurhaard kon worden gespoten. Dit werd gedaan met behulp van tientallen brandweerlieden, vier tankautospuiten en een hoogwerker van diverse korpsen uit de regio. Na ruim twee uur blussen was de brand onder controle en kon het sein brandmeester worden gegeven. Het leegstaande pand raakte flink beschadigd. Ook de twee naastgelegen panden liepen (rook)schade op, maar konden wel gespaard blijven. Volgens de politie zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk; de politie doet hiernaar onderzoek.

In het naastgelegen café De Klok waren op het moment van het uitbreken van de brand meerdere personen aanwezig. Twee van hen hadden rook ingeademd. Zij zijn ter plekke door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar bleken ongedeerd. Ook de anderen wisten ongedeerd het café te verlaten, net als de bewoner van het andere naastgelegen pand.

Tekst en foto's: Peter Stam.

advertentie
advertentie