Afbeelding

Dierenasiel houdt kerstactie voor dieren

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het dierenasiel in Sliedrecht aan de Molendijk houdt op zaterdag 24 december tussen 10:00 en 16:00 uur een inzamelactie bij Intratuin. Hiermee kunnen de asieldieren die met de kerstdagen nog geen nieuw huisje gevonden hebben op een extraatje getrakteerd worden.

,,Het is ongelooflijk druk in het asiel en dat is zeer ongebruikelijk voor deze tijd van het jaar, hartje winter", aldus Ginet Balistreri. ,,Het aanbod van dieren waar de baas afstand van wil doen is gigantisch, maar ook de gevonden dieren zonder baas blijven binnenkomen. Het asiel verkeert in benauwde financiële toestand door de hoge onkosten. We willen toch elk dier dat we aantreffen zo goed mogelijk helpen en helaas komen daar ook extra dierenartskosten bij kijken. Het aantal afstandsdieren dat speciaal dieet of medicatie krijgt is toegenomen en dat brengt ook hogere kosten met zich mee."

In september hield het asiel een inzamelactie bij diverse supermarkten. ,,Dit leverde een aardige opbrengst voor de dieren op. Daarom houden we op zaterdag 24 december een inzamelactie bij Intratuin Sliedrecht. We hopen op warmhartigheid en vrijgevigheid van de winkelende voorbijganger om een paar extra centjes, die we juist nu zo hard nodig hebben, te kunnen inzamelen voor het dierenasiel. Voor iedereen die geen geld wil of kan geven is er de gelegenheid iets te kopen in de winkel en in de daarvoor bestemde winkelwagen te deponeren. We zijn met elk kleinigheidje, zoals een blikje voer of speelmuisje, heel blij en dankbaar."

Het dierenasiel presenteert middels foto's en beschrijvingen de katten die nog een thuis zoeken. Voor wie graag zelf een cadeautje wil komen geven aan de asieldieren, of een extra kroel wil komen geven heeft het asiel in de avond extra openingstijden op 24 december, namelijk van 18:30 tot 19:30 uur.

advertentie
advertentie