Sliedrecht maakt zich op voor eigen Glazen Huis

20 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op dit moment is het 'grote' Glazen Huis in Leiden in volle gang, iets waar heel Nederland warm voor loopt. Volgende week woensdag 28 december zal er ook op de Kerkbuurt in Sliedrecht om 14:00 uur een heus Glazen Huis verschijnen. In dit huis gaan de teamleden van het Hardinxvelds/Sliedrechtse Roparunteam 48 uur lang non stop lopen voor het goede doel - met het motto: ,,Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd''.

,,Wij hopen op een grote toeloop vanuit de hele omgeving", vertelt Jan Hobo, actievoorzitter van het loopteam StoutABCrunners. ,,We hebben er van alles aan gedaan om er een "voor elk wat wils'' evenement van te maken. Diverse koren en bands werken mee om het kijkend en winkelend publiek te vermaken. Daarnaast zijn er ook diverse attracties voor de kinderen. Iedereen is welkom te komen kijken naar de sporters die in het Glazen Huis de Roparun op een loopband en rollerbank nabootsen. En net als bij het 'echte' Glazen Huis kan men tegen betaling een plaatje aanvragen."

Ook de middenstand van Sliedrecht helpt mee middels het bieden van de mogelijkheid tot het inzamelen van statiegeldbonnen. Daarnaast zal er een originele veiling direct bij het Glazen Huis plaatsvinden. Via de website www.stoutabcrunners.nl kan er ook nog geboden worden op een speciaal - in de stijl van Herman Brood - voor dit evenement vervaardigd schilderij met de toepasselijke titel 'Run for life'. Het hoofddoel is immers om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Roparun. In het Pinksterweekend van 2012 zal het loopteam StoutABCrunners voor de zesde keer de afstand Parijs - Rotterdam gaan lopen. ,,We hebben heel veel bedrijven in Sliedrecht en Hardinxveld aangeschreven en we hopen ook van die kant op een ruime financiële response. De bijdragen kunnen in de brievenbus van het Glazen Huis gedeponeerd worden", aldus Jan Hobo.

Er zijn dagelijks optredens tussen 14.00 en 23.00 uur met onder andere het popkoor A Lot Of, de band Sikspack, Zeemanskoor Bestvaer, Showkorps Wilhelmus, koor Soli Deo Gloria, United by Music, Sunday Picknick, Blender Act en Corné Egas. Kijk voor het volledige programma op www.stoutabcrunners.nl/Glazenhuis.aspx.

De gehele 48 uur zal alles te zien en te volgen zijn via live streaming, via Merwe televisie, via Live - You Tube, via de site www.stoutabcrunners.nl, en via Merwe radio die rechtsreeks uitzendingen gaat verzorgen vanuit het Glazen Huis.

advertentie
advertentie