Sandy Stout in Oranje onder 14 jaar

Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse volleybalster Sandy Stout is geselecteerd voor de nationale selectie voor meisjes onder 14 jaar. De speelster van Sliedrecht Sport MB1 en MA1 zal met dit jong Oranje team tussen 2 en 4 januari drie wedstrijden spelen in Spanje.

Een maand geleden kreeg Sandy Stout een uitnodiging om op 11 en 18 december mee te doen aan twee selectietrainingen voor de nationale selectie voor meisjes onder 14 jaar (geboren in 1998/1999). Dit is een voorportaal voor de Oranje jeugdselectie van de Nederlandse Volleybal Bond, de Nevobo. De trainingen vonden plaats op het nationale sportcentrum Papendal in Arnhem. Na de twee goed verlopen trainingen kreeg Sandy te horen dat ze bij de beste twaalf meisjes zit en dus mee mag naar Spanje.

Sandy is al selectielid van de RTC trainingen van de Nevobo in Rotterdam. RTC staat voor Regionaal Trainings Centrum. Van alle speelsters van de zes RTC's in Nederland werden na een voorselectie negentien meisjes uitgenodigd. Van die negentien mogen er uiteindelijk twaalf mee naar Spanje. Daar, in Lloret de Mar, zal het Oranje onder 14 jaar team drie wedstrijden spelen. Het team vertrekt op 2 januari en komt op 4 januari weer terug.

Goed nieuws voor Sliedrecht Sport dus, een geboren en getogen speelster uit Sliedrecht die wedstrijden gaat spelen in een vertegenwoordigend team van de Nevobo, in dit geval de jeugd onder 14 jaar. En dat is nog niet vaak voorgekomen. In 2006 zat Sylvia Slieker bij de Oranje jeugdselectie vanaf 14 jaar en heeft toen een paar oefenwedstrijden gespeeld.

Samen met de meisjesselectie onder 14 jaar zal er ook een jongensteam met jongens geboren in 1994/1995, namens Nederland mee doen aan de wedstrijden in Spanje. Hier ook een Sliedrechts tintje. Colin de Bus uit Aagtekerke, speler van heren 3, is geselecteerd voor dit jongensteam.

advertentie