Meerkerk en LRC delen punten, terwijl Peursum verrast op tweede avond PCC

29 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Peursum zorgde voor de eerste verrassing op dit toernooi. De leuk spelende vierdeklasser won met 5-2 van het twee klassen hoger spelende GDC. De mooiste pot was die tussen de buren LRC en Meerkerk, die in een gelijkspel eindigde (2-2). Kozakken Boys en Sleeuwijk wonnen hun duels beiden met 4-2 en moesten daarbij flink aan de bak. GJS liep na rust uit naar een 4-0 zege op het zich goed verwerende VVAC.

Kozakken Boys - Hardinxveld 4-2

Kozakken Boys leek aanvankelijk een simpele overwinning te gaan behalen op Hardinxveld. De Boys hadden in Ismaël Yildrim en Arda Havar (vorig seizoen speler van het toernooi) prachtige zaalvoetballers, hoewel niet altijd even effectief. Eigen succes leek soms boven teambelang te gaan. Bij een 3-0 stand kwam Hardinxveld steeds beter in de wedstrijd en bracht de spanning wat terug.

Doelpunten: Kozakken Boys: Arda Havar (2x), Guillermo Zschusschen (2x) Hardinxveld: Lars Coers, Edwin Visser

Rijswijkse Boys - Sleeuwijk 2-4

Het Brabantse onderonsje tussen de competitiegenoten Rijswijkse Boys en Sleeuwijk was een gelijk opgaande strijd. Tot de voorlaatste minuut was er nog volop spanning bij een voorsprong met 3-2 van Sleeuwijk, tot Remco Viveen hier een einde aan maakte door de 4-2 binnen te schieten.

Doelpunten: Rijswijkse Boys: Wilco van Oord, Ricky Vroon. Sleeuwijk: Raymond Duizer, Remko Viveen, Maninko de Haas, Josbert Wemmenhove

Peursum - GDC 5-2

Peursum zorgde voor de eerste verrassing op dit toernooi, door het twee klassen hoger spelende GDC met een 5-2 nederlaag huiswaarts te sturen. Vooral in de eerste helft speelde de ploeg uit Giessenburg uitsteken, fris voetbal, wat tot uitdrukking kwam in de score (4-1) bij rust. Na de pauze zakte het wat terug en kwam GDC wat beter in de wedstrijd. Toch is de 5-2 zege voor Peursum volkomen terecht.

Doelpunten: Peursum: Daan Carpentier (2x), Youri Hoogenboezem (2x), Niels Namen. GDC: Tom Hesselberth, John van Mersbergen.

GJS - VVAC 4-0

Hoewel de uitslag het niet doet vermoeden had GJS het knap lastig met VVAC. Vooral in de eerste helft was VVAC niet de mindere en het was aan beide keepers Angelo Perini (GJS) en Aljan Dekker (VVAC) te danken dat er voor rust pas één keer gescoord was. Ook daarna gaf VVAC uitstekend partij, maar zag GJS toch naar een 4-0 zege weg lopen.

Doelpunten: GJS: Stefan Hölzken, Robin Boekhout, Juliën Dorrepaal, Remie Schuurman - van Klaveren.

LRC - Meerkerk 2-2

Deze wedstrijd was de meest boeiende tot nu toe in dit toernooi. De spanning zat er volop in en bij vlagen was het voetbal ook zeer behoorlijk. LRC had wel het meeste balbezit, maar het gevaar kwam vooral van Meerkerkse kant. Verdedigend zette de uitstekend spelende Theo van Zessen de organisatie goed neer tegen LRC dat een te laag tempo hanteerde en weinig effectief speelde. Dat deed Meerkerk wel en bij rust stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Na rust moest het toch nog twee keer capituleren, waardoor de punten werden gedeeld.

Doelpunten: LRC: Jamal Aamri, Soufiane Aouragh, Meerkerk: Sjoerd Vink, Johan van Es.