Jeugdteams SKC Merwede strijden om kampioenschappen

30 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Naast de enorme groei van het aantal leden bij de jeugdafdeling van korfbalclub Merwerde is er ook flinke progressie in de prestaties. Alle selectieteams doen halverwege hun competities mee om de eerste plaats. De B1 en C1 teams hebben in hun eerste klasse zelfs uitzicht op deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

Merwede heeft met een degelijk jeugdplan de weg richting een hoog prestatieniveau ingezet. ,,Trainers, coaches en coördinatoren vullen elkaar op de juiste manier aan om de jeugd goed op te leiden", vertelt Kees Cleton van de jeugdcommissie. Ook het zogenaamde "breedte korfbal" wordt niet vergeten bij Merwede. ,,Bij de lagere teams is begeleiding goed ingevuld en zetten velen vrijwilligers zich in om elk jeugdlid op het eigen niveau te laten presteren. Ook deze kinderen krijgen zo weer kansen door te stromen naar hogere teams."

In de kerstvakantie hebben zes jeugdleden meegedaan aan de regioselecties. Van deze zes zijn Daan Kalis en Rosa Faro doorgestroomd naar het Zuid-west team. Dit team speelt tegen andere gewesten en uiteindelijk volgt hier een nationale selectie uit.

Cleton: ,,Merwede heeft nu 210 jeugdleden en 22 teams. Dat is meer dan de club ooit in de competitie heeft gehad. Merwede groeit nog steeds en in het voorjaar zal er weer een extra jeugdteam ingeschreven worden voor de competitie. In totaal zijn er zo'n 450 leden via Merwede actief in de korfbalsport."

Komend weekeinde staat er korfbaldag in De Stoep op het programma; op vrijdagavond vanaf 19.00 uur en zaterdag vanaf 9.00 uur.

advertentie
advertentie