Tachtigjarige vrijwilligster Pap neemt afscheid

2 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Geniet van je ouwe dag", roept één van de bewoners van de Tuinfluiterflat met een lach richting mevrouw H. Pap-van 't Huf. Maandagochtend nam de tachtigjarige vrijwilligster officieel afscheid van de visitekring die zij zelf negen jaar geleden had opgericht. ,,Ik ben nu op een leeftijd dat de verplichting van elke maandagochtend toch iets te zwaar wordt. Maar ik kom heus nog wel eens een kopje koffie drinken, hoor", roept ze terug naar de groep bewoners, die ze al die jaren trouw een bezoekje bracht.

Mevrouw Pap werkt al 37 als vrijwilligster voor toen De Schalm, nu Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. ,,Het begon met huisbezoeken. Daarna kwam de maaltijdenservice. Die blijf ik trouwens nog gewoon doen. Ik neem alleen afscheid van deze visitekring bij de Tuinfluiter. Dat had ik me enkele maanden geleden al voorgenomen: als ik 80 word, stop ik." In december bereikte ze deze respectabele leeftijd. ,,Het gaat nog prima met mij, hoor, maar je merkt toch dat je ouder wordt en dan is de verplichting van elke maandagochtend soms iets te zwaar." Ook al was het een gezellige drukte tijdens het afscheid van mevrouw Pap, een feestje was het niet vonden de aanwezigen. ,,We zullen mevrouw enorm missen. Ze was toch al die jaren de spil van deze visitekring. Een bijzonder mens!", aldus mede-vrijwilligster Adrie van Genderen.

De groep bewoners en vrijwilligers gaven mevrouw Pap een kadobon van de Intratuin mee. ,,Ik ben dol op mijn tuintje. Nu is het natuurlijk veel te nat, maar straks in het voorjaar ga ik weer heerlijk aan de slag!"

De plek van mevrouw Pap is overigens vacant. Mensen die tijd hebben op maandagochtend een kopje koffie te drinken, een praatje te maken en een spelletje te doen met de bewoners van de Tuinfluiterflat kunnen contact opnemen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht: 0184-416729.

advertentie
advertentie