'Tevreden over bedrag, teleurgesteld in publieke belangstelling'

4 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De atleten van het Stout/ABC-team kijken tevreden terug op hun allereerste Glazen Huis in Sliedrecht. Al viel het weer, de publieke belangstelling en de ondersteuning vanuit de ondernemers tegen, het totaalbedrag van 11.000 is boven verwachting.

Na in 48 uur 520 kilometer op de lopende band afgelegd te hebben in het Sliedrechtse Glazen Huis konden de Stout/ABC-renners vrijdag om 14.00 uur hun welverdiende applaus in ontvangst nemen. Ook werd meteen de (voorlopige) balans opgemaakt zodat de atleten direct te horen kregen waar ze deze uitputtingsslag voor hadden geleverd. De teller staat nu op een kleine 11.000 euro voor Roparun.

Bijna de helft van dit bedrag werd bijeengebracht door contante giften van passanten, die desgewenst in ruil een liedje mochten aanvragen bij de dj’s van MerweRadio. Ook zij hadden zich, in ploegendienst, opgesloten in het Glazen Huis. De andere helft kwam van giften van bijvoorbeeld de Sliedrechtse autohandelaren, het Griendencollege en Albert Heijn dat het bedrag van de statiegeldflessen ophoogde. Het Roparun-team was dik tevreden over dit bedrag. ,,Meer dan we hadden verwacht”, zegt Arjan Holster. ,,Ook voor de teambuilding was dit een bijzonder geslaagde actie.”

Teleurstellingen waren er ook. ,,De publieke belangstelling viel erg tegen. We hebben gemerkt dat je de Sliedrechtse bevolking maar moeilijk uit de stoel krijgt.” Het weer werkte ook niet erg mee, geeft Holster toe. ,,Het optreden van Bestvaer moesten we zelf afblazen vanwege storm en regen. Ook de veiling is niet doorgegaan. We hebben nog geprobeerd die te verplaatsen naar de vrijdagochtend, maar ook toen was er geen publiek. Ik moet zeggen, dat de ondernemers daar zelf ook niet heel veel reclame voor hebben gemaakt. Daar moeten volgende keer duidelijke afspraken over maken.”

Ondanks deze minpuntjes beraadt het team zich dus al weer over een tweede editie. ,,We hebben veel geleerd en beseffen ook wel dat zoiets moet groeien in de samenleving.”

Het Kompas publiceert volgende week een advertentiepagina waarvan de opbrengst, 600 euro, naar de Roparun gaat. Dit bedrag moet nog opgeteld worden bij de 11.000 euro die nu op te teller staat.

advertentie
advertentie