Dijkbewaking in regio vanwege hoogwater

4 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De dijken in Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Groot-Ammers en Kinderdijk worden donderdag gedurende enkele uren bewaakt. Waterschap Rivierenland heeft dit besluit genomen omdat de voorspelde waterhoogtes vandaag sneller stegen dan normaal.

De Veiligheidsregio en Politie Zuid-Holland Zuid, Rijkswaterstaat en de waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland hebben woensdagmiddag overleg gehad over de te verwachte waterstanden in de regio. Op basis van de voorspelde waterstanden, zal enige hinder ontstaan in onder meer het buitendijkse gebied van Zwijndrecht (Veerplein e.o.), Hendrik-Ido-Ambacht (o.a. Veerweg, einde Grotenoord, Rozand en buitendijkse deel Veersedijk), Alblasserdam/Papendrecht (Polder Nieuwland) en Dordrecht (historische binnenstad).

Morgenochtend zijn nieuwe voorspellingen beschikbaar en wordt gekeken of maatregelen noodzakelijk zijn. Rijkswaterstaat laat weten dat voorspellingen, hoe nauwkeurig ook gemaakt, altijd fors kunnen afwijken. Afwijken van enkele tientallen centimeters tot halve meter zijn voor de regio niet ongebruikelijk. Inwoners wordt geadviseerd de berichtgeving van onder meer de eigen gemeente, de waterschappen en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid te volgen. De dijk in Hardinxveld-Giessendam wordt overigens in de gaten gehouden vanwege de werkzaamheden aan het dijklichaam.

advertentie
advertentie