Sliedrecht door naar halve finale na zege op LRC

6 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het publiek in de Oosterbliek in Gorinchem kreeg gisteravond de beste wedstrijd van het toernooi, tot nu toe, te zien: Sliedrecht-LRC, de herhaling van de finale van vorig jaar. Sliedrecht was, evenals vorig jaar, te sterk voor LRC (4-3). In de halve finale zullen de Sliedrechters Schelluinen treffen, dat won van een matig Kozakken Boys. Sleeuwijk zorgde voor een enorme verrassing door voor het eerst in de geschiedenis van de Champions Cup de halve finale te bereiken, wat ten koste ging van Meerkerk. Unitas had niet al te veel problemen met GJS.

Sliedrecht - LRC 4-3

De eerste ontmoeting in de kwartfinale was de herhaling van de finale van vorig jaar en weer won Sliedrecht van LRC. Dat gebeurde in een uitstekende en boeiende wedstrijd, een finale waardig. In de eerste helft was Sliedrecht wat meer in balbezit, maar de Leerdammers waren zeker niet minder gevaarlijk en raakte één maal de paal en scoorde één keer, Daar Sliedrecht dat laatste ook deed was de stand bij rust 1-1. Daarna bleef het niveau hoog en de spanning groot, waarbij beide ploegen geheel aan elkaar gewaagd waren. LRC kreeg bij stand 3-3 in een man meer situatie, maar maakte daar geen gebruik van, doordat het daar wat slordig mee omging. In het tweede bedrijf was het Sliedrecht dat de lat raakte en twee minuten voor tijd de winnende 4-3 maakte door uitgerekend oud LRC'er Luciano van Harlingen.

Doelpunten: Sliedrecht: Roy Leeuwestein (2x), Niels Bot, Luciano van Harlingen LRC: Rupertho Dorothea (2x), Marek Verweij.

Unitas - GJS 3-0

De derby tussen Unitas en GJS was zeker het aankijken ook waard, al was het niveau wat minder dan de wedstrijd hiervoor. Unitas boekte een regelmatige zege, toch GJS dat wel beduidend beter speelde dan een dag eerder. In het veld stonden vrijwel louter zaalvoetballers en dat was aan de balbehandeling vaak wel te zien. Vooral Mohammed Boukrouche liet weer fraaie staaltjes zien. De openingstreffer van Unitas was van grote schoonheid na een ingestudeerde vrije trap van Boukrouche die werd afgerond door Christiaan Perrier. Bij rust leidde Unitas met 2-0 en daarna gebeurde niet al te veel meer. De roodbroeken consolideerden de voorsprong. GJS probeerde het nog wel, maar grote kansen leverde dat niet op. Ook uit een man-meer situatie, nadat Unitasser Tom Kant geel kreeg, leverde geen treffer op voor de Gorcumse Jonge Spartanen.

Doelpunten: Unitas: Zeki Laahti Christiaan Perrier, Mohammed Boukrouche.

Schelluinen - Kozakken Boys 6-1

Een eenzijdige wedstrijd was de derde kwartfinale tussen Schelluinen en Kozakken Boys. De Boys uit Werkendam kwamen met een team dat op één speler na uit A-jeugdspelers bestond, omdat de eerste selectie op trainingskamp was. Deze jongelingen waren eigenlijk geen partij voor een niet geïnspireerd spelend Schelluinen, dat daardoor ook niet geweldig speelde. Al met al een saai duel, dat het predicaat kwartfinale eigenlijk niet waard was, want daarvoor was het krachtsverschil te groot. Diep in de tweede helft bij een 5-0 stand scoorde de enige tweede elftalspeler van Kozakken Boys, Kelvin van Es, de eretreffer.

Doelpunten: Schelluinen: John Wijnbelt (2x), Kamal Ettoufiki, Umit Takac, Michel Kooyman, Fitim Meha. Kozakken Boys: Kelvin van Es.

Meerkerk - Sleeuwijk 2-4

Meerkerk en Sleeuwijk maakten er een behoorlijk spektakelstuk van met een fel meelevend publiek in beide kampen. Sleeuwijk, toch gezien als underdog, nam vanaf de aftrap het initiatief tegen het wat afwachtende Meerkerk, dat opnieuw in Theo van Zessen de beste speler had. Aan de andere kant was dat Josbert Wemmenhove, een zaalvoetballer pur sang. De 2-0 ruststand in het voordeel van de derdeklasser en daar was weinig op af te dingen. Toen het vervolgens 3-0 werd leek de wedstrijd beslist en laaiden de emoties hoog op. De spanning leek terug, nadat Meerkerk er 3-1 van maakte. De 4-1 kwam tot stand toen Meerkerk met een man minder speelde en er werd gewisseld op een moment dat het in de verdediging verkeerde. De tweede treffer van Meerkerk was alleen nog van belang voor de statistieken, want verder liet Sleeuwijk het niet komen.

Doelpunten: Meerkerk: Martijn van der Hagen (2x). Sleeuwijk: Tim Saaman, Wilco van Rossem, Josbert Wemmenhove, Martin de Haas.

Uitslagen woensdagavond:

Sleeuwijk - Hardinxveld 5-1

Peursum - GJS 2-4

VVAC - GDC 6-3

LRC - Woudrichem 6-2

Streefkerk - Meerkerk 0-9

advertentie
advertentie