Merwede prima uit de startblokken

8 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De eerste wedstrijd van 2012 was voor Merwede direct een belangrijke. Tegenstander Valto uit de Lier kwam met een punt voorsprong naar Sliedrecht. Verlies zou betekenen dat Merwede (voorlopig) af zou haken met de koplopers, bij winst zou Merwede juist helemaal weer meedoen. Het werd een bloedstollende wedstrijd met twee korfballende ploegen. Misschien was het wel zo'n wedstrijd waarin beide ploegen het verdiende om te winnen. Gelukkig voor Merwede wist het door De Groot & Schagen gesponsorde team aan het langste eind te trekken en werd met 20-19 gewonnen.

Beide ploegen startte fel en doelpuntrijk. Jacco Buijk zorgde direct voor de 1-0, maar Valto antwoordde met twee terecht gekregen strafworpen. Om-en-om vielen de doelpunten en na een kwartiertje spelen stond een tussenstand van 7-7 op het scorebord. Maar zo snel als de doelpuntenmachines op gang kwamen, zo snel stokte de motoren, waarbij met name aan Sliedrechtse zijde een doelpuntloze periode aanbrak. Valto wist ook niet meer zo gemakkelijk de korf te vinden, maar liep wel uit tot een 7-11 voorsprong. Net voor rust wist Merwede het gat te dichten en beide ploegen zochten met een 9-11 ruststand de kleedkamers op.

Ook in het begin van de tweede helft vielen er maar weinig scores te noteren. Ondanks dat feit kwam Merwede wel meer in de wedstrijd. Verdedigend kreeg Steven Bakker veel meer grip op zijn directe tegenstander, zowel in het voorvak als ook in de rebound. Uiteindelijke werd Merwede ook beloond voor het betere spel en het strakkere verdedigen. Waar aan beide kanten de 'hoofdaanvallers' hun doelpunten bleven meepikken, maakte de andere spelers bij Merwede het verschil. Met drie bijna identieke schoten van Else van der Valle en twee prachtige treffers van Ramon van Meeteren wist Merwede de achterstand om te buigen in een voorsprong. Toen Annelies Korporaal het verschil zelfs op drie bracht, leek Merwede in veilige haven aanbeland. Het tekende echter voor de veerkracht van Valto dat de ploeg terug bleven knokken en uiteindelijk kregen ze - na wat aarzelend aanvallend spel van Merwede - nog één kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Dit schot ging echter mis en direct daarna floot de prima leidende scheidsrechter af voor het einde.

Met 20-19 trakteerde Merwede het publiek op een uitermate spannende wedstrijd en doet ze weer mee om de bovenste plaatsen. De komende twee wedstrijden tegen ONDO (14 januari thuis om 13.45 uur) en Maassluis (21 januari uit om 16.30 uur) zijn daarin cruciaal.

advertentie
advertentie