Van Harlingen: 'Unitas de terechte winnaar'

8 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een uitpuilende Oosterbliek. Een droomfinale tussen de twee topfavorieten Sliedrecht en Unitas. Een clash tussen collectiviteit en individuele klasse en zeven treffers. Dat waren zaterdagavond dé ingrediënten van een prachtige zaalvoetbalavond. Toen na tweemaal twintig minuten de 'kruitdampen' waren opgetrokken, stond Unitas met de beker en titelverdediger Sliedrecht met lege handen.

Door Gerard Droog

Een afgeladen Oosterbliek zaterdagavond. Kaarten waren al dagen niet meer te krijgen voor het spectaculaire sluitstuk van de Poort6 Champions Cup finale. Voordat beide finalisten van editie 2011/2012 de arena betraden, werden de ruim 1.500 toeschouwers verrast met een spetterend optreden van Belle Perez. De Belgische artieste zweepte het publiek met haar Spaanse nummers op en introduceerde de 'wave' in de Oosterbliek. Daarna was het tijd voor de teams van Sliedrecht en Unitas om uit te gaan maken wie de beker met de grote oren mee naar huis mocht nemen. Een droomfinale omdat beide teams vooraf tot dé kanshebbers voor de eindzege waren bestempeld. Titelverdediger Sliedrecht bereikte als sterk collectief de eindstrijd, terwijl de Gorcumers de frivool spelende ploeg waren met als smaakmakers Mohammed Boukrouche en Christaan Perrier in hun midden. Boukrouche: ,,Het is voor ons vanavond zaak om de angel uit het Sliedrechtse spel te halen."

Hij doelde hiermee op Sliedrechts topscorer Niels Bot. In die opdracht slaagde Unitas voortreffelijk. Met een sterk coachende Tommy Kant als laatste man en de prima verdedigende Jaimi Goemaat werd het Sliedrechtse gevaar van de eerste tot de laatste minuut aan banden gelegd. Al in de zesde minuut verscheen Perrier alleen voor doelman Patrick Bentem, maar schoot te gehaast naast. Even later was het echter wel raak. Goemaat stoomde langs links op en bediende Perrier op maat (0-1). Nog voor de kantwissel verdubbelden de Gorcumers de marge na een vloeiende combinatie tussen Bourkrouche en Perrier die Yoesef Pyla in een niet te missen positie brachten (0-2). Na de pauze een sterk aandringend Sliedrecht dat een paar maal kansrijk was, maar telkens Joost Verberk op hun pad troffen. Die capituleerde met een half uur op de klok alsnog op een inzet van Stefan van Dam (1-2). De titelverdediger ging gesterkt door deze aansluitingstreffer op zoek naar meer, maar zag zich binnen de minuut wederom geconfronteerd worden met een marge van twee. Perrier stuurde Boukrouche de ruimte in die op zijn beurt de Sliedrechtse aanhang in diepe rouw dompelde (1-3). Op dat moment knakte er iets bij de titelverdediger en kwam de Gorcumse overwinning niet meer in gevaar. Boukrouche liet met zijn 1-4 zien dat hij in de zaal een weergaloos talent is. Voor het Sliedrechtse doel nam hij de bal subtiel met links aan, liet de bal onder zich door rollen, en scoorde fraai met een hakbal. Vlak voor tijd bracht Luciano van Harlingen de stand nog wel op 2-4, maar het was Christiaan Perrier die in het eindsignaal met zijn vijftiende toernooitreffer de eindstand op 2-5 bepaalde. ,,Een terechte winnaar", liet van Harlingen na afloop weten, ,,natuurlijk zijn wij teleurgesteld en hebben te veel kansen laten liggen. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb de afgelopen tien dagen weer enorm genoten."

advertentie
advertentie