V.V. Sliedrecht maakt jubileumprogramma bekend

10 januari 2012 om 00:00 Nieuws

'Hopelijk komt het tussen de oren te zitten'

SLIEDRECHT - Voetbalvereniging Sliedrecht bereikt over drie maanden een historische mijlpaal. De vereniging bestaat in 2012 honderd jaar en geeft daar cachet aan met een keur aan activiteiten en festiviteiten. Tijdens de nieuwjaarsreceptie die zaterdag werd gehouden werd het programma uitgerold en de aanzet gegeven door symbolisch het eerste lot van de jubileumloterij te verkopen.

Door Erik de Bruin

De commissie is tien man sterk. ,,In de loop van 2011 hebben we de koppen een aantal keren bij elkaar gestoken en zijn we gaan nadenken over wat we in dit bijzondere jaar willen organiseren'', steekt Tom Pauw van wal. ,,Laten we Ajax hier naartoe halen, Barcelona … van alles passeerde de revue toen we gingen brainstormen. Ook een feestavond met bekende artiesten. We gaan bewust die richting niet op. Los van het financiële aspect kan je jezelf afvragen wat de toegevoegde waarde is. Organiseer je dan nog wel voor je eigen leden?'' ,,We willen er een écht verenigingsfeest van maken'', haakt André van Dijk in. Een feest dat voor het eerst losbarst op zaterdag 24 maart. Tom: ,,Het eerste team speelt die dag thuis tegen Oranje Wit. We hebben toestemming gehad van de KNVB om de aftrap te verschuiven naar vier uur.'' Voordat het duel aanvangt wordt de gouden bondsvlag overhandigd. ,,Alle vrijwilligers en sponsoren krijgen een uitnodiging om deze officiële feestdag bij te wonen. Er zijn tentjes met muziek en eten en na de wedstrijd wordt een feestavond gehouden.'' ,,Mét een landelijk bekende artiest. Wie is een verrassing'', lacht André.

Marathonvoetbal

Twee maanden later wordt weer alles uit de kast gehaald. Te beginnen op vrijdagavond 25 mei als het marathonvoetbal van start gaat. Tot en met zondagmorgen 27 mei (Eerste Pinksterdag) worden achter elkaar 65 wedstrijden gespeeld. Alle teams die de club rijk is komen in actie. Ook in de nachtelijke uren wordt gevoetbald. André: ,,Én wordt muziek gedraaid in de kantine. Dat loopt ook 48 uur achter elkaar door. We zijn bezig Sliedrechtse bandjes uit te nodigen.'' De precieze indeling is nog niet bekend. Teams dienen zelf op zoek te gaan naar een tegenstander waarna het programma wordt samengesteld. Een week na het marathonvoetbal sluit de club het seizoen af met wederom een feestavond op zaterdag 2 juni. In de dagen voorafgaand aan 2 juni worden op doordeweekse avonden allerlei activiteiten gehouden. Tom: ,,Onder andere een zeskamp en een bedrijventoernooi en we willen reüniewedstrijden houden. Het A1 van het seizoen 1990-1991 zou bijvoorbeeld tegen het A2 uit dezelfde jaargang kunnen spelen. Op zaterdag 2 juni houden we net als vorige jaren een ouder-kinderdag. Kinderen voetballen tegen hun ouders, daaromheen vinden festiviteiten plaats. Dit jaar doen we dat weer en doen we er een extra sausje overheen vanwege het 100-jarig jubileum. Zo kan je daar nog meer bestaande activiteiten aan ophangen. Denk bijvoorbeeld aan het pupillententenkamp op Hemelvaartsdag.''

Reünie

De jubileumcommissie heeft gekozen voor een breed programma, dat tijdens de nieuwjaarsreceptie werd gepresenteerd. ,,Vandaag zou je kunnen bestempelen als het begin van het jubileumjaar'', zegt Ton den Dunnen, die ook deel uitmaakt van de commissie. ,,Je merkt dat het leeft. Veel mensen hebben al eens geïnformeerd wat we zoal op touw zetten. Vandaag is een goed moment om dat uit te lichten, al staat een aantal activiteiten nog in de steigers. Hopelijk komen alle data tussen de oren te zitten bij de leden.'' ,,Én bij de oud-leden'', voegt Dirk van Eck toe. Hij houdt zich bezig met de reünie die vrijdag 16 maart wordt gehouden. Van 15.30 tot 19.00 uur voor (oud-)leden ouder dan vijftig jaar en na 19.00 uur voor (oud-)leden tussen veertig en vijftig jaar. Rond 17.30 uur wordt een warm buffet klaargezet. Naast herinneringen ophalen kunnen ze zich vermaken met een tentoonstelling van Piet 't Jong. ,,Je zou hem een soort clubarchivaris kunnen noemen. Hij heeft in de loop der jaren van alles verzameld: van stropdassen tot bekers, foto's, filmpjes en clubbladen, alles wat maar met v.v. Sliedrecht te maken heeft'', aldus Dirk. Wie spullen wil afstaan om de tentoonstelling aan te vullen wordt verzocht contact met hem op te nemen via 0184-419715 of 06-48963337. Wie zich wil aanmelden voor de reünie kan dat tot 1 maart ook bij hem doen. ,,Inmiddels zijn er al aanmeldingen binnen van oud-leden die naar Limburg, Friesland en Drenthe zijn verhuisd'', zegt hij vergenoegd. ,,Het is een flink karwei om ze allemaal op te sporen en dat gaat ook zeker niet allemaal lukken, maar we doen ons best. Onder andere door er ruchtbaarheid aan te geven in lokale en regionale media en door een oproepje te plaatsen in het landelijke tijdschrift Voetbal International.''

Loterij

Datgene wat hierboven is omschreven is al een behoorlijke waslijst. Daar komt nog bij dat het eerste team in juli of augustus een oefenwedstrijd speelt tegen FC Dordrecht. Na de zomer wordt ook de traditionele vrijwilligersavond gehouden. De allereerste activiteit is nog niet voor het voetlicht gebracht. Woensdag 7 maart is het nationale G-team te gast op sportpark De Lockhorst. ,,'s Middags gaan ze trainen, 's avonds spelen ze een vriendschappelijke wedstrijd tegen A1'', vertelt Tom Pauw. Een andere activiteit is al aan het rollen gebracht. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd op symbolische wijze het eerste lot verkocht van de jubileumloterij. De trekking vindt plaats op 2 juni. Als alle 12.900 loten zijn verkocht levert dat de vereniging 12.900 euro op. De opbrengst wordt gebruikt voor het houden van jubileumactiviteiten en het opknappen van de accommodatie. Met behulp van sponsoren (zie de foto) zijn aantrekkelijke prijzen te winnen, zoals een sfeerhaard, een fiets en voor 100 euro aan boodschappen.

advertentie
advertentie