'Het slagersvak is onze passie'

11 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - We brachten een bezoek aan Slagerij W. van Tilburg & Zonen. Het familiebedrijf, waarin slager Wout van Tilburg, zijn vrouw Carla en hun zonen Roy en John werkzaam zijn, was vorig jaar november precies vijfentwintig jaar gevestigd op het adres Burg. Winklerplein 7. Het bedrijf bestaat echter al bijna zestig jaar.

Door Ria Scholten

De koe en het kalfje vóór het pand wijzen de klanten de weg naar de keurig ingerichte slagerij die zich mag verheugen over een gestaag groeiende klantenkring. Om die reden kan het jubileuminterview door de enorme drukte rond de feestdagen nu pas plaatsvinden. ,,Het is prachtig dat onze zonen eveneens hebben gekozen voor het slagersvak en nóg leuker dat dit aan de zaak nieuw elan heeft gegeven. De knusheid die zo kenmerkend is voor onze winkel is echter gebleven'', vertelt Wout. ,,De meeste klanten kennen we bij naam en als iemand door omstandigheden niet naar de winkel kan komen vinden we het geen probleem om de spullen even thuis te bezorgen.''

Met de keuze van Roy en John voor een carrière als slager wordt een lange traditie voortgezet. ,,Mijn vader is in 1952 in Leiden met een slagerij begonnen en daarna in Bodegraven. In 1970 hebben we een winkel in de Kerkbuurt geopend en sinds 1986 zijn we te vinden op ons huidige adres'', aldus Wout. ,,Onze slagerij is onze trots. Iedere dag doen we ons uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. De klanten kunnen hier terecht voor een puur stukje vlees, fijne vleeswaren, verschillende specialiteiten en smakelijke maaltijden. Hiervoor gebruiken we uitsluitend verse ingrediënten die zorgen voor een optimaal eindresultaat. Het slagersvak is onze passie en daarom vinden we het leuk om onze klanten bereidingsadviezen te geven.''

,,De mensen worden zich steeds meer bewust van wat ze eten en dat is een goede zaak'', aldus de slager. ,,In deze tijd waar alle ingrediënten uit de hele wereld, het hele jaar te verkrijgen zijn, is het onze mening dat het beste rundvlees gewoon uit de Alblasserwaard komt. Gewoon van eigen bodem dus. Wij verkopen alleen vlees van runderen die hun leven grazend hebben doorgebracht op de groene weiden in dit gebied. Rust, ruimte en reinheid zijn de drie belangrijkste ingrediënten. Het samenspel tussen het vleesras, het voedingspatroon en het vakmanschap van zowel de mester als de slager zorgt voor een fijne smaak die door vleesliefhebbers bijzonder wordt gewaardeerd. Varkensvlees is door veel mensen een ondergewaardeerd stukje vlees. Omdat wij als ambachtelijke slagerij het hele varken van kop tot staart kunnen verwerken, hebben wij een voorsprong op onze leveranciers en kunnen wij het beste vlees voor de klant selecteren. Van dit beste vlees maken wij weer de allerlekkerste specialiteiten. Van karbonade tot rollade en van gebraden fricandeau tot de sappigste gekookte ham. Allemaal Home Made!

advertentie
advertentie