Pijnlijke eerste thuisnederlaag

11 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport zijn afgelopen zaterdagavond op niet mis te verstane wijze door concurrent Alterno uit Apeldoorn met de neus op de feiten gedrukt. Dat had de eerste thuisnederlaag van het seizoen tot gevolg: 1-3 (16-25, 29-31, 25-21, 16-25).

Zeer efficiënt spelend en optimaal profiterend van de huidige kwetsbaarheid van de formatie van trainer-coach Meino Rozendal haalde Alterno het volle rendement uit het bezoek aan De Stoep, waar de eigen meegereisde supporters met hun trommels veelvuldig verbaal de boventoon voerden. De blessure van spelverdeelster Florieke Eggermont, die in verband met forse knieproblemen voor de rest van het seizoen uitgeschakeld lijkt te zijn, beperkte de technische staf in de wisselmogelijkheden. Spelverdeelster Inge Molendijk (19) pakte de zware taak dapper op, maar kon ook niet verhinderen dat de middenaanval bij Sliedrecht Sport nauwelijks in het stuk voor kwam en de aanvalsters aan de buitenkanten veelvuldig een gigantisch rood gekleurde blokkering voor zich zagen opdoemen. Met name oud international Carlijn Jans, ooit bij Sliedrecht Sport begonnen aan een prachtige internationaal gekleurde carrière, en Moniek Jansen waren de kwelgeesten voor Sliedrecht Sport, dat op een cruciaal moment in de tweede set bij een 24-21 stand nalieten het setpoint te scoren.

Teleurstelling en berusting typeerden de gemoedstoestand na afloop bij de gewezen koploper in de DELA League, die VC Weert weer zagen passeren. Assistent-trainer Roeland Appels bleef realistisch: ,,Een verdiende overwinning voor Alterno, dat goed wist te profiteren van onze tekortkomingen. Wij wisten wel degelijk dat Alterno een goed verzorgd en degelijk spelletje speelt en wij hadden daar ook ons strijdplan voor opgesteld. Helaas is dat in de wedstrijd er niet uitgekomen en was ons optreden bij vlagen erg rommelig. Maar men moet ook niet denken dat wij opeens niet meer kunnen volleyballen, wij zullen deze wedstrijd nog eens grondig analyseren, en daarna snel de focus richten op de komende Europese wedstrijden tegen Khimik Yuzhny. Wij moeten in die wedstrijden toch een bepaald niveau zien te bereiken, waarmee wij verder kunnen naar de cruciale fase van de competitie."

Ook middenaanvalster Brecht Gijsbertsen bleef optimistisch over de komende belangrijke wedstrijden. ,,Dit is een goed leermoment geweest, waar wij ons voordeel mee moeten doen, ik ben ervan overtuigd dat deze nederlaag een incident geweest is en dat wij veerkrachtig genoeg zijn om met name in de komende Europese wedstrijden weer ouderwets te zullen knallen."

Gezien de langere duur van afwezigheid van Florieke Eggermont gaat de technische staf op korte termijn koortsachtig op zoek naar een goede vervangster.

advertentie
advertentie