Sliedrecht Sport wint bizarre vijfsetter tegen Khimik Yuzhny

11 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport heeft in een bizarre wedstrijd een mooie 3-2 zege behaald op Khimik Yuzhny uit Oekraïne. De 25ste Europa Cup wedstrijd in de historie van de Sliedrechtse volleybalclub zal de trouwe aanhang niet gauw vergeten. De eerste twee sets werden verrassend makkelijk binnen gehaald: 25-19, 25-15. Daarna pakte de Oekraïense ploeg het initiatief: 24-26, 18-25. In een spannende vijfde set gaven de Sliedrechtse volleybalsters alles wat ze in zich hadden en kon bij 15-8 het feest losbarsten.

De wedstrijd in De Stoep werd gade geslagen door diverse oudgedienden van Sliedrecht Sport, waaronder Saskia van Hintum. De trainster, voorganger van Menno Rozendal, had genoten van een ouderwets avondje Stoep. Het was overigens zeker niet de eerste keer sinds haar vertrek na seizoen 2009/2010 dat ze een wedstrijd van haar oude team bekeek. ,,Ik kom nog regelmatig hier. Mijn man zit immers op de bank (assistent-trainer Hans Kooijmans, red.) en veel speelsters uit dit team heb ik lang mogen begeleiden, dus er is zeker nog een band met Sliedrecht Sport." Van Hintum noemde het wedstrijdverloop "verrassend". ,,De eerste twee sets waren van hoog niveau. Khimik Yuzhny heeft een lange ploeg. Dan weet je dat de beweeglijkheid en dus de passing mogelijk de zwakke punten kunnen zijn. Een goede serve is dan het belangrijkste wapen en dat deed Sliedrecht heel goed."

Na twee sets waren de rollen omgedraaid. Gebrek aan mentale kracht? Van Hintum wil daar niet aan. ,,Khimik Yuzhny had zichtbaar moeite zich aan te passen aan de omstandigheden in De Stoep. Zij spelen in Oekraïne in een zaal met een plafond dat wel twee keer zo hoog is. Na die eerste twee sets zag je dat ze meer feeling kregen. Hun spel verbeterde aanzienlijk, wat betekende dat Sliedrecht ook een tandje bij moest zetten. Dat is moeilijk te realiseren als je niveau al heel hoog is. Pas in de vijfde set lukte dat door een extra boost aan energie en teamspirit. Plus een paar mooie serves van Pamela Domselaar. Dat maakte het verschil."

Van Hintum beseft dat Sliedrecht Sport het heel moeilijk gaat krijgen volgende week in Oekraïne, maar weet ook dat de speelsters daar in de euforie van de zege nog niet aan denken. ,,Dit soort unieke avonden in De Stoep, daar doen ze het voor. Dit niveau is natuurlijk vele malen hoger dan in de nationale competitie en dat is voor de meiden een fantastische ervaring. Zeker als je nog wint ook."

advertentie
advertentie