Cursus ontspanningsmassage van Rivas Extra

12 januari 2012 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - Rivas Extra start op woensdag 7 maart met een nieuwe serie van acht wekelijkse cursusavonden over ontspanningsmassage in Papendrecht. In de cursus leren de deelnemers onder leiding van een speciaal opgeleide massagedocent hoe een ontspannende massage gegeven kan worden.

Er worden technieken geleerd om verharde spieren en weefsels soepel en vrij van spanning te maken. Daarnaast leren de deelnemers technieken om de energiestromen in het lichaam te balanceren en/of te activeren, waardoor het lichaam weer in balans kan komen. Er worden technieken uit onder meer de klassieke spiermassage, Holistic Pulsing, acupressuur, polariteits- en Ayurvedische massage aangereikt. Ook wordt rekening gehouden met de uitgangshouding tijdens het masseren en leren de deelnemers hoe een massagebehandeling wordt opgebouwd. De cursus geeft inzicht in de kracht, snelheid en het ritme van masseren en er wordt verteld wat de (contra)indicaties voor massage zijn.

De cursus is geschikt voor iedereen, maar enige ervaring met massage is wel gewenst. Het sluit goed aan op de cursus Leren masseren die ook door het cursusbureau georganiseerd wordt. De cursus is een goede aanvulling voor mensen die een cursus of opleiding gevolgd hebben in sportmassage, schoonheidsspecialist of verzorgster/verzorger.

Er moet rekening mee gehouden worden dat het gehele lichaam wordt gemasseerd. Uiteraard wordt er heel discreet en op een veilige manier mee omgegaan met het feit dat de deelnemers zich moeten uitkleden.

De cursus vindt plaats in het Rivasgebouw aan de Seringenstraat 16 in Papendrecht, start op woensdag 7 maart en bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten bedragen 219 euro inclusief cursusmateriaal. Rivas-pashouders krijgen 15 procent korting.

advertentie
advertentie