Toneelgroep Onder Ons komt weer naar de Til

14 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse toneelgroep Onder Ons zet opnieuw een blijspel op de planken in de Til. Zaterdag 10 maart spelen zij het blijspel 'Eigen aard is goud waard', geschreven door J. Hemmink-Kamp.

Na een paar jaar geprobeerd te hebben of andere genres ook in de smaak zouden vallen bij het trouwe publiek is weer gekozen voor een traditioneel blijspel. Dit is volgens de acteurs een groot succes. ,,Op de drie voorstellingen die we in 2011 speelden kwamen meer dan 750 mensen af. Dit had tot gevolg dat we voor het volgende toneelseizoen alweer twee keer geboekt zijn en we hebben een 'eigen' voorstelling in de Lockhorst. Maar eerst gaan we weer lekker in de Til spelen'', zegt Wim Muis, secretaris van de groep. ,,We hebben daar al meer dan dertig jaar voor goedgevulde zalen gespeeld en we verwachten dat op 10 maart opnieuw. Mensen gaan daar beslist geen spijt van krijgen want we spelen weer een 'ouderwets' Onder Ons stuk. Dus: veel lachen, leuke typetjes en kwalitatief goed spel. We willen ons publiek graag een leuke avond bezorgen.''

Hij vertelt over het plot: ,,Een succesvol schrijver en weduwnaar is na jaren weduwnaarschap het alleen-zijn beu, hij besluit op zoek te gaan. Dat hoeft eigenlijk niet want er dient zich spontaan een kandidaat aan in de vorm van een adellijke dame met veel allures en weinig geld die samen met haar moeder de zaken wel even zal regelen. De inwonende oma, die bepaald niet op haar mondje is gevallen, ziet de keuze van haar zoon niet zo zitten, dus komt zij in verzet. Ook haar kleinzoon, een echte vrouwenjager, wordt in het complot betrokken. Als dan ook het personeel nog een duit in het zakje doet en keuzes gaat maken, ontstaan steeds meer vreemde situaties. Het resultaat is dat..."

Onder Ons wil graag twintigplussers die ambities hebben om toneel te spelen, die kans bieden. Van medio augustus tot half november wordt op maandagavond gerepeteerd om dan klaar te zijn voor het nieuwe seizoen waarin gemiddeld acht voorstellingen worden gespeeld. Tussen de voorstellingen door wordt natuurlijk gerepeteerd om het spelniveau vast te houden en waar nodig te verhogen. Mensen die belangstelling hebben moeten er rekening mee houden dat zij auditie moeten doen. Aanmelden kan bij Wim Muis, 0184-421802 of Inge van Breemen, 0183-616151.

advertentie
advertentie