Merwede wint zinderende wedstrijd tegen ONDO

15 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Opnieuw is Merwede er in geslaagd een spannende wedstrijd in winst om te zetten. De ploeg maakte het zich de laatste minuten niet gemakkelijk, maar op het nippertje hielden de korfballers de twee punten in Sliedrecht door een 16-15 overwinning op ONDO uit 's Gravenzande.

In de reeks van drie zeer belangrijke wedstrijden (Valto, ONDO en Maassluis) was dit wedstrijd nummer twee tegen ONDO. In de eerste wedstrijd van het zaalseizoen speelde Merwede in 's Gravenzande een uitstekende pot, maar liet het ONDO nog gevaarlijk dichtbij komen. Daar lieten de Sliedrechters het zoet van de overwinning goed proeven met een 18-19 overwinning. De thuiswedstrijd tegen ONDO begon met een 2-0 voorsprong voor de Rood-Witten, waarna de gasten ook de korf wisten te vinden. Gedurende de eerste helft werd er goed verdedigd door Merwede en scoorde zelf gestaag door. Enkele minuten voor de rust was de stand opgelopen tot 10-4. Op dat moment leidde een onbesuisde actie van een heer van ONDO tot enige commotie en twee kaarten. Over de kleurenverdeling van deze kaarten waren de Sliedrechters niet te spreken, want Merwede moest één van de heren wisselen, terwijl de heer van ONDO geel kreeg. Na deze pauze in de eerste helft speelde Merwede goed de eerste helft uit en bereikte het met 11-6 de rust.

Na de rust was het motto: op dezelfde weg zo door te gaan en niet, zoals in de wedstrijd in 's Gravenzande, ONDO terug laten komen in de wedstrijd. Toch was de scherpte aan de kant van Merwede minder dan in de eerste helft en slopen de gasten langzaam dichterbij. Via 11-7 werd het eerst nog wel 13-7, maar daarna werd het via 13-9, 14-12 en 15-13. De laatste spannende minuten braken aan en Merwede moest vechten voor de punten. Toch was het ONDO dat helemaal terug kwam in de wedstrijd door twee rake vrije ballen: 15-15 en nog één minuut te spelen. Merwede ging in de aanval en uiteindelijk wist Steven Bakker de bevrijdende 16-15 te scoren.

Opnieuw een close finish voor het De Groot & Schagen-team, maar zolang de punten daarmee bijgeschreven kunnen worden zal je er niemand echt over horen klagen in het Sliedrechtse kamp. Volgende week moet Merwede op bezoek bij Maassluis, de koploper in de poule. Merwede heeft nog iets recht te zetten en hoopt op veel publiek uit Sliedrecht. Aanvang 16.30 uur in de Olympiahal in Maassluis.