Afbeelding

Onrust bij Stichting Welzijnswerk

16 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Onrust binnen Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. Meerdere personeelsleden hebben het vertrouwen in directeur Suze van Buuren opgezegd. Zij verwijten haar 'een gebrek aan communicatie'. De directeur en haar werkgever, het stichtingsbestuur, willen (voorlopig) niet reageren op de kwestie.

Ook het personeel is terughoudend in het geven van commentaar. Een werkneemster wil alleen summier en anoniem ingaan op de kwestie. Zij vreest eventuele consequenties als zij uit de school klapt. ,,Maar ik kan wel bevestigen dat wij de directeur een gebrekkige communicatie verwijten. Of beter gezegd: een gebrek aan communicatie. Ik kijk thuis geen Goede Tijden, Slechte Tijden, want dat maak ik hier dagelijks mee." Het personeelslid stelt dat het 'gigantisch moeilijk' is om de plooien tussen Van Buuren en het personeel glad te strijken. Het personeel wacht de ontwikkelingen af, maar hoopt wel op snelle duidelijkheid om verdere onrust te voorkomen.

De bal ligt nu bij het stichtingsbestuur. Zij is de feitelijke werkgever van de directeur. De bestuursleden - allen vrijwilligers - buigen zich vandaag (donderdag) tijdens een vergadering over de ontstane situatie. Waarnemend voorzitter Ger de Widt wil tot dat moment niets zeggen over de kwestie. ,,De problemen zijn ons niet zo lang bekend. Wij moeten ons standpunt nog bepalen en willen nu zorgvuldigheid betrachten. Mogelijk treden wij de komende dagen naar buiten, maar misschien ook niet." Ook mede-bestuurslid Linus Hoeijenbos laat weten op dit moment 'geen behoefte te hebben om mededelingen te doen'. Van Buuren kapt in een telefonische reactie alle vragen meteen af. ,,Ik doe geen mededelingen over interne zaken." Van Buuren is overigens wel gewoon aan het werk.

De gemeente is in de rol van subsidieverstrekker betrokken bij de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, maar voelt geen drang om zich vanuit die positie te mengen in de discussie. Wethouder Johan Lavooi: ,,Ik heb gehoord over de problemen bij de stichting, maar het is een verantwoordelijkheid van het stichtingsbestuur om daarmee aan de slag te gaan. Wij hebben binnenkort regulier overleg met het bestuur en daar zal dit punt heus aan de orde komen, maar ik ben niet van plan als een soort mediator op te treden. Zeker niet uit eigen beweging. Als het bestuur iets wil, zal ze me moeten benaderen."

Stichting Welzijnswerk Sliedrecht heeft, volgens haar website, dertien betaalde krachten in dienst en kan een beroep doen op 240 vrijwilligers. Directeur Suze van Buuren is ruim een jaar in dienst bij de stichting en volgde in die rol André Schoonderbeek op.

advertentie
advertentie