Vierde team wint vierpuntenduel

17 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de belangrijke wedstrijd tegen Charlois/Europoort 7 met 5-3 gewonnen. Het betrof een vierpuntenduel in de strijd tegen degradatie naar de vierde klasse van de Rotterdamse Schaakbond.

Teamleider Peter Vis kon beschikken over een sterk basisteam, maar de Rotterdammers waren op papier duidelijk sterker. In de wedstrijd zelf bleek dat absoluut niet. Jorik klein - één van de Drie Musketiers - gaf het goede voorbeeld door snel een stuk en even later de partij te winnen. De Rotterdammers trokken de stand gelijk doordat hun grootste talent ook wist te winnen.

Jan Blokland zorgde voor een degelijke remise aan één van de topborden. Vader Jan had zo het goede voorbeeld gegeven aan zoon Pieter Blokland, die een geweldige partij speelde tegen een sterkere tegenstander en in de laatste seconde van de partij remise bewerkstelligde.

Bij een 2-2 stand sloeg Andrew Mensing toe door zijn tegenstandster pardoes mat te zetten. Zo kwam de jeugdspeler net als zijn maatje Jorik op 3 punten uit 3 partijen.

De voorsprong werd geconsolideerd door kopman Marinus van Houwelingen, die een fraaie remise boekte tegen de sterke Rotterdamse tegenstander.

Het winnende punt werd geboekt door Adrian Mensing, die langzaam maar zeker zijn tegenstander van het bord duwde. Ook de derde van de 3 musketiers kwam zo op een score van 3 uit 3. En totaal staat het trio nu op 9 uit 9!!

Het slotakkoord kwam op naam van Martin Prins, die minder stond, maar gezien de enorme tijdnood van zijn tegenstander met een remise genoegen nam. Zo kwam de eindstand op 5-3 voor Sliedrecht 4, een fraaie zege.

Aan het begin van het seizoen werd nog gedacht aan het spelen in de vierde klasse, omdat het vierde team van Schaakvereniging Sliedrecht zo verjongd was, dat de kans op handhaving in de derde klasse moeilijk zou worden. Na 4 van de 7 wedstrijden heeft het team van teamleider Peter Vis inmiddels 6 punten en draait het mee in de top-3. Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt handhaving vrijwel zeker.

advertentie
advertentie