Kinderoase breidt uit

17 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Werken met kinderen, een eigen inkomen verdienen én zelfstandig ondernemer zijn. Dat ideaal komt binnen handbereik met franch & free. Gastouderbureau Kinderoase werkt, als enige binnen de Alblasserwaard, met deze franchiseformule voor gastouderopvang. De afgelopen weken hebben drie gastouders zich aangesloten.

Marian Slagboom van Gastouderbureau Kinderoase stelt dat de vraag naar gastouderopvang groeit. ,,In deze economisch barre tijd sluit gastouderopvang aan bij wensen en eisen van ouders. Zo hanteren wij geen vaste dagdelen en zijn opvanguren flexibel af te nemen. De kleinschaligheid en flexibiliteit passen goed bij bestaande gezins- en werkomstandigheden, waardoor werkende ouders de verantwoordelijkheid voor de opvoeding en verzorging van hun kind graag met de gastouder delen." Een uitbreiding van de gastoudercapaciteit lijkt logisch, maar die wordt bemoeilijkt door een aantal factoren. Slagboom: ,,Gastouders die meer opvang willen bieden, worden geconfronteerd met een belastingheffing die naar verhouding tot het inkomen te zwaar weegt. Meer vrouwen zijn buitenshuis gaan werken om zich van een redelijk inkomen te kunnen voorzien. Juist om die reden hebben wij gezocht naar mogelijkheden voor gastouders om hun inkomen te vergroten terwijl de kwaliteit van de opvang gewaarborgd blijft door samenwerking met het gastouderbureau."

De oplossing is gevonden in de Franch & Free formule: een franchisesysteem dat gastouders in staat stelt zelfstandig ondernemer te worden in de kinderopvang. Een Franch & Free-gastouder werkt voor zichzelf, maar staat er niet alleen voor. Kinderoase biedt mogelijkheden voor ondersteuning bij opvoedkundige zaken, administratie, uitleen van materialen en publiciteit. ,,Franchisegastouder bepalen zelf van welke faciliteiten zij gebruik willen maken. Ander voordeel: zij kunnen een beroep doen op de fiscale aftrekmogelijkheden voor zelfstandigen en startende ondernemers."

Franch & Free-gastouders zijn tevens vrij in het vaststellen van tarieven, het aantal opvanguren en het aantal kinderen waarvoor zij opvang willen verzorgen. Voor de tariefstelling kunnen zij zich baseren op de adviestabellen van Kinderoase. Een voorwaarde is het hebben van gastouderervaring met de daarbij horende opleidingseis, zoals een MBO-2 diploma Helpende Welzijn en een EHBO-certificaat voor kinderen.

De Franch & Free franchiseformule is speciaal voor gastouders ontwikkeld in ambtelijk overleg met het ministerie van Financiën. In de overeenkomst die Oase met de franchise-gastouders afsluit staan bepalingen over de werkwijze en de gewenste dienstverlening.

Kijk op www.kinderoase.nl voor meer informatie of bel Gastouderbureau Kinderoase BV, 0183-610200. Het bedrijf is gevestigd in Gorinchem, Papland 9-1D.

advertentie
advertentie