DWF zwemt technisch steeds sterker

Nieuws

SLIEDRECHT - In het vier banen bad van Dirksland probeerde DWF het hoofd boven water te houden in de derde wedstrijd van de verenigingscompetitie. De bijna volledige ploeg (25 zwemmers) zwom technisch een zeer sterke wedstrijd. Een logisch vervolg daarop is dat de pr-teller bij tien bleef steken. Dit beeld past geheel in de trainingsopbouw waarin de zwemmers zich op dit moment bevinden.

John van Heteren wist zich als enige meerdere keren te verbeteren. Hij zwom drie pr's op de 50 en 100 school en op de 100 vrij. Sabine van Heteren zwom een pr op de 100 school en Marnick de Bruin deed dit op de 100 rug. Bij de jongste zwemmers gingen de pr's naar Nikki Paans, Sacha van Aalst, Isabella de Lange en Luc Veul op de 100 rug. Terwijl Liza Kooring haar 50 rug scherper wist te zetten.

Medailles waren er wel in overvloed. De estafetteploeg bestaande uit Anne de Heer, Julia Mijnster, Debby Kraaijeveld en Judith de Heer wisten tot tweemaal toe met overmacht te winnen op de 4 x 100 vrij en op de 4 x 50 wissel. Goud was er voor Debby (2x), Ploni Stuy (2x) en Johnny den Uil (2x). Het zilver ging naar Chémène de Klein (2x), Anne (2x) en Sabine. Het brons werd uit het water gevist door Sacha, Marnick (2x), Evi Mijnster en Sabine.

Zaterdag zwemmen de jongste zwemmertjes de derde wedstrijd in de Speedoreeks voor plaatsing in de finales in juni.

advertentie