Breien voor het goede doel bij Het Penneke

Nieuws

SLIEDRECHT - Is het nu breien en praten is of praten en breien? Bij breiclub "Het Penneke'' gaat het in ieder geval gelijk op. Wekelijks zijn in het ouderencomplex aan de Joost v.d. Vondelstraat ongeveer twaalf dames van 55 tot 92 jaar bij elkaar om beide te doen: de handen (en monden) staan niet stil er wordt veel gelachen, de sfeer is bijzonder. Ze breien (en haken) voor het goede doel: truien, mutsen, sokken, sjaals spreien, het maakt niet uit als ze maar kunnen breien en bij elkaar zijn.

,,Veel van de spullen gaan naar Roemenië, maar als iemand zin heeft om voor een ander goed doel te breien is dat ook prima'', vertelt Tineke van de Wiel, een spontane vrijwilligster die bij veel meer organisaties actief is. Zij begeleidt ook deze club die wekelijks op dinsdagmiddag van twee tot vier uur in een heel ongedwongen sfeer bij elkaar komt bij elkaar komt.

De dames Stuij en Van Wanum worden door de andere breisters "de kampioenen'' genoemd. De laatste haakte in iets meer dan twee maanden een sprei van 2 bij 2,5 meter. ,,Maar het gaat niet om de snelheid of de hoeveelheid, het gaat om samen iets doen en de gezelligheid. En gezellig is het", zegt Tineke. ,,Soms is het ook teamwork: zes dames breiden onlangs een lekkere warme deken voor een twee-persoonsbed."

De wol wordt beschikbaar gesteld door de recreatiecommissie van de Joost v.d. Vondelstraat. Het kopje koffie moeten de deelnemers zelf betalen, maar er is ook altijd wel iets lekkers bij en dat is dan weer gratis. Tineke zou graag zien dat zich wat meer dames (en wellicht heren?) bij "Het Penneke'' aansluiten. ,,Er is een aantal mensen naar het verzorgingshuis gegaan en er komen geen anderen bij, terwijl er plaats is voor nog wel tien anderen. Iedereen wordt met open armen ontvangen", aldus Tineke.

advertentie