Realiteitszin overheerst bij Sliedrecht Sport

25 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Weliswaar teleurgesteld maar zeker niet gedesillusioneerd is de selectie van Sliedrecht Sport teruggekeerd vanuit de Oekraïne, waar het door de fullprofs van Khimik Yuzhney de weg versperd zag naar de achtste finales van de Europese Challenge Cup.

De verhoudingen waren overduidelijk in de imposante Olympic Arena, waar de thuisclub zowel de wedstrijd alsmede ook de aansluitende Golden Set in het eigen voordeel wist te beslissen: 3-0 (25-21, 25-17, 25-17 en 15-07). De selectie van trainer-coach Nikolayev was in alle opzichten de meerdere van de gasten uit de Alblasserwaard, die knokten voor wat ze waard waren, maar uiteindelijk toch moesten inzien niet te kunnen tippen aan het hoge niveau van de tegenstander. Ook de ervaren Nienke de Waard had nooit echt het gevoel gehad, dat er kansen waren voor haar team. ,,Khimik nam steeds vanaf het begin het initiatief en zette ons onder druk met een stevige service. Ook blokkerend en verdedigend hadden zij steeds hun antwoord klaar op onze aanvallen en dan moet je uiteindelijk accepteren, dat het die avond niet mogelijk bleek om deze tegenstander te verslaan. Pas nu realiseren wij ons eigenlijk goed, dat wij in de Stoep tegen deze goede tegenstander met de 3-2 winst een super prestatie hebben geleverd. Wij hebben in de tweede wedstrijd geknokt voor elk punt en uiteindelijk als team verloren van een betere ploeg, voor ons is het nu zaak om dit snel te accepteren en weer verder te kijken."

Amper 72 uur na de krachtsinspanningen in Yuzhny moest Sliedrecht Sport alweer aan de bak voor de competitie en kon het zich tegen het laaggeklaseerde Dynamo Apeldoorn geen puntverlies permitteren. De speelsters hadden moeite na de vermoeienissen van de voorafgaande week de knop weer om te zetten en worstelde zich in een matige wedstrijd uiteindelijk op karakter en routine langs de goed ingestelde en fris en fruitig opspelende opponent uit Apeldoorn: 3-0 (26-24, 25-20, 25-20). Voor trainer Meino Rozendal kwam deze gang van zaken niet geheel als een verrassing: ,,Op alle onderdelen misten wij ogenschijnlijk de prikkel om te presteren, want het was zeer matig van onze kant. In deze omstandigheden ligt het gevaar van onvoldoende motivatie al snel op de loer en daar waren wij voor gewaarschuwd. Wij mogen blij zijn deze klus zonder kleerscheuren te hebben kunnen klaren en gaan ons weer terdege verder voorbereiden op de volgende wedstrijd."

De volgende opgave ligt in het Friese Sneek, waar de plaatselijke VC zaterdagavond (aanvang 19.30 uur) de gastvrouw is. De selectie van trainer-coach Petra Groenland maakte het afgelopen weekeinde de net van een Europese reis teruggekeerde en dus vermoeide landskampioen VC Weert knap lastig door nipt met 3-1 te verliezen. De bekerfinalist uit het vorig seizoen is uiterst gemotiveerd om het komend weekeinde tegen een andere topper uit de DELA League voor een stunt te zorgen. Sliedrecht Sport is dus gewaarschuwd voor een heet avondje in de Elfsteden-stad.

advertentie
advertentie